Dioda się pali. Ale ile taki układzik scalony może wziąć , na pewno więcej poboru ma alarm. Pozatym jak koś jeździ codziennie to nic się nie stanie.
Dioda się pali. Ale ile taki układzik scalony może wziąć , na pewno więcej poboru ma alarm. Pozatym jak koś jeździ codziennie to nic się nie stanie.
u mnie Infocenter przekłamuje dość ostro o około 1,4-1,6 L/100Km wg Info alfa spala 5,1-5,2L średnio (mix miasto praca) a na baku max robię 900 km liczone z dystrybutora spalanie wychodzi mi na podstawie wyliczeń odpowiednio 6,59 6,52 i 6,43L/100km więc info można traktować tylko jako przybliżenie
Dane do 1,9 16v 2004
1.9 16V 2004r. ... spalanie z ostatnich jazd: trasa/miasto 80/20 % ... między 5,5 a 5.8 l/100km ....ale jazda max 100km/h w trasie a na autostradach max 120 km/h. .... można zrobić około 950 - 1000km do zaświecenia rezerwy. Spalanie na infocenter w tych warunkach to zwykle 4,2 - 4,4 l/100km.
Pozdrawiam - Brt
Witam!
Mam ALfe 156 115km disel, jezdze nia od miesiaca. Zauwazyłem dzis ze oszukuje Infocenter, tzn nie pokrywa sie dystans przejechany od tankowania do tankowania. Zeruje licznik w desce rozdzielczej i w Infocenter i sa zupelnie inne wyniki! W Infocenter (komputer pokładowy) pokazuje duuzo wiecej przejechanych km. Czy ktos sie spotkał z tym?? A spalanie pokazuje mi 4.2L/km to tez troche za malo jak na miejska jazde. Czekam na wyjasnienie i niech ktos mi napisze ile pala wasze Alfy.
Moja 140KM od korka do korka 5.7 litra z 50% klimy.Komputer pokazal srednia 4.7.Przejechalem 950km na 54 litrach.
Ostatnio edytowane przez Endriu Ka ; 30-08-2014 o 09:30
Moja ten sam model i poniżej 6 nie zejde a jeżdże delikatnie,latem 2x15 km to ok.7L jak wy to robicie? Jezdzisz zawsze z górki i z wiatrem ?
Trasa do Włoch predkość srednio 130 to troche ponad 6L może laczki za szerokie mam 215/45 .
U mnie laczki 195/60/15 i jezdze sam,codziennie do pracy 15km w jedna plus troche po miescie,oraz kilka razy trasy do 100km nad morze,z tym ze sporo miasteczek po drodze.
[QUOTE=adasso;1483439].... Zauwazyłem dzis ze oszukuje Infocenter, tzn nie pokrywa sie dystans przejechany od tankowania do tankowania. Zeruje licznik w desce rozdzielczej i w Infocenter i sa zupelnie inne wyniki! ...QUOTE]
Miałem to samo w 156 z 2004 (1.6TS) zaraz po zakupie, na szczęście jeszcze na gwarancji, bo skończyło się wymianą zegarów z licznikiem (więc mam "cofnięty" licznik coś około 2tys km) .
Komputer dostawał błędne dane co do przebytego dystansu i na tej podstawie wszystko źle obliczał, w tym bardzo optymistyczne spalanie.
Ogólnie - można jeździć, ale na komp pokładowy patrzeć tylko do sprawdzania temperatury![]()
o nie, kable, fesy-mesy itp. to póki co magia dla mniemam te 2 tys w pamięci i papierach i przy sprzedaży obiecuję nie "zapomnieć" o nich
![]()