Strona 84 z 135 PierwszyPierwszy ... 34747576777879808182838485868788899091929394134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Domyślnie

Tu gdzie mieszkam mało kto przykłada jakakolwiek troskę o samochód, wszystko niezależnie od marki ląduje na myjcr ciśnieniowej. Próbka statystyczna jest ogromna a efekt jest taki, ze z wszystkich aut traktowanych +/-jednakowo to Fiat zostaje bez klaru. Owszem zgodze się, ze te dzisiejsze lakiery wymagają szczególnej troski czy to fiat czy audi ale tez dajmy sobie powiedzieć, ze niestety ale jeśli leci to na fiacie najszybciej.
    Szczerze mówiąc jestem nowy na forum i póki co moja przygoda z alfą to rozmyslania o jej zakupie. Znam jednak Włochów i ich podejście tak do auta jak i spraw wszelkich dlatego bardzo ostroznie podejmuje decyzję. Włosi nawet na codzien to straszni tandeciarze i robią wszystko na odwal się byle z wierzchu dobrze wyglądało. Sam nie wiem czego ja chce od Giulietty... Trochę zamieszałem w tym wątku odnośnie lakieru dzieląc się conajmniej zdumiwajwcumi obserwacjami z lokalnych parkingów i dróg. Wiem czego mogę się po tym samochodzie spodziewać i z tego wątku jak i podobnych na forach włoskich. A mimo to ciągle o nim mysle...

Dodano po 8 minutes:

Ale prawda jest też taka, ze tu wiem czego się spodziewać. Najwyżej mi gałka biegów w ręku zostanie, wiązki klapy wymienie, zaceruje fotele i będzie. gdzie indziej zezre mi korozja a silnik rozleci się jeszcze na gwarancji. O ile wczesniej mi tego nie ukradną.
    Ostatnio edytowane przez marekg ; 10-09-2014 o 22:04 Powód: Dodano
    Using Tapatalk

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

wiesz to jest inna sprawa jeśli jesteś świadomym tego co kupujesz a nie przypadkowo lub ewentualnie tylko dlatego że np.ładnie wyglada Co do usterek to zależy jaki rocznik bierzesz pod uwagę ale im młodszy tym wiecej typowych usterek już wyeliminowano więc może nie być Ci dane ich doświadczyć . Najlepiej umów się na jazdę próbną, to czasami może pomóc w decyzji o zakupie dużo bardziej niż forum

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Panowie i Panie

Ja Julki nigdy nie myje na cisnieniowce....ok jade na myjke ale ze swoim sprzetem meguiars od A-Z i uzywam myjki tylko by pobrac czysta ciepla wode do wiaderka i na koniec splukac miekka woda i to z bezpiecznej odleglosci.

O nasze Julki trzeba dbac! no i bron cie panie od myjek automatycznych grrrr
    2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm

2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)

Użytkownik Embrion
    Auto
    Giulietta Disinctive 1.4 TB 120 KM

Domyślnie

Julka jeżdżona od czerwca 2014 r.
    Na dzisiaj przebieg 5000 km
    Naprawy w tym czasie:
    1) wymiana akumulatora bo nie ładował się ponad 75% i nie działał S&S
    2) wymiana pompy wody bo ciekła
    3) poprawiona osłona termincza
    do zgłoszenia
    - łuszczący się lakier bezbarwny z folii na drzwiach kierowcy
    - zmiany w kolorze osłony lusterek

niestety mocno mnie zawiodła Alfa

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał YouogY Zobacz post
    - łuszczący się lakier bezbarwny z folii na drzwiach kierowcy
    - zmiany w kolorze osłony lusterek
    Ten lakier bezbarwny to.. masz na myśli tą czarną folię obok szyby (słupek B)?

I jakie są zmiany w kolorze lusterek? Intrygujące.

Ogólnie - niezły wynik jak na te kilka miesięcy.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Rybnik / Śląskie
    Auto
    Fiat Bravo II 2,0 Mjet 205 KM (chip)

Domyślnie

po tym co czytam to niestety, ale kupując nową AR trzeba wziąć pod uwagę konieczność kilku wizyt w ASO celem wyeliminowania fabrycznych wad/usterek... :-(
    tak było w obu moich nowych fiatach GP oraz Bravo i tak musi być w AR...
    pozostaje nadzieja, że po tych poprawkach nie pojawią się inne problemy...

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Nie przesadzajcie z ta awaryjnoscią, już chyba już lepsze te drobne usterki niz remonty silników, skrzyń biegów czy inne poważne i cieżkie do zdiagnozowania wady (VW, Ford, MB i inne "bezawaryjne' marki ...) wymagajace dziesiatków razy jezdzenia do aso gdzie auto nieraz stoi całymi tygodniami czy miesiącami. Jesli dla kogoś problemem jest kilka wizyt w aso to zastanawiam sie po co kupuje samochód (jakikolwiek) , lepiej przesiaść się na komununikacje miejską wtedy nie ma takich problemów

P.S. z tego co widzę to w Julce między MY2010 a MY2013 nastapił i tak duży postęp - kilka usterek poprawiono już fabrycznie co nie znaczy że ich nie ma wcale, ważne że nie są to jakieś poważne rzeczy.
    Ostatnio edytowane przez tx555 ; 07-10-2014 o 12:30

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Poza problemem z odmą samochód nigdy nie był w ASO dłużej niż 3 godziny.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Rybnik / Śląskie
    Auto
    Fiat Bravo II 2,0 Mjet 205 KM (chip)

Domyślnie

Cytat Napisał tx555 Zobacz post
    Nie przesadzajcie z ta awaryjnoscią, już chyba już lepsze te drobne usterki niz remonty silników, skrzyń biegów czy inne poważne i cieżkie do zdiagnozowania wady (VW, Ford, MB i inne "bezawaryjne' marki ...) wymagajace dziesiatków razy jezdzenia do aso gdzie auto nieraz stoi całymi tygodniami czy miesiącami. Jesli dla kogoś problemem jest kilka wizyt w aso to zastanawiam sie po co kupuje samochód (jakikolwiek) , lepiej przesiaść się na komununikacje miejską wtedy nie ma takich problemów

P.S. z tego co widzę to w Julce między MY2010 a MY2013 nastapił i tak duży postęp - kilka usterek poprawiono już fabrycznie co nie znaczy że ich nie ma wcale, ważne że nie są to jakieś poważne rzeczy.

fakt, że wole pojechać parę razy do Aso z pierdołami niż raz z poważnym uszkodzeniem silnika...
    ale wydaje mi sięże trudniej zrobić dobry silnik, niż uporać się z pierdołami...więc Alfa ma jeszcze pole do popisu... pytanie, czy jej na tym zależy...

Użytkownik Świeżak Avatar serial
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    była Giulietta 1.4 170 Sport; jest Stelvio Super 200

Domyślnie

Cytat Napisał jaceku Zobacz post
    po tym co czytam to niestety, ale kupując nową AR trzeba wziąć pod uwagę konieczność kilku wizyt w ASO celem wyeliminowania fabrycznych wad/usterek... :-(
    tak było w obu moich nowych fiatach GP oraz Bravo i tak musi być w AR...
    pozostaje nadzieja, że po tych poprawkach nie pojawią się inne problemy...

W moim przypadku przez 2 lata nie musiałem ani razu odwiedzać ASO więc nie przesadzałbym z takimi obawami, a takich przykładów jak ja jest więcej. Znam osoby które kupiły Audi czy Volvo czy Infiniti i z ASO nie wychodzą.