Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Temat: (156) wymiana wahaczy

xxx258
    Gość

Domyślnie (156) wymiana wahaczy

witam mam taki problem - w aso zdiagnozowali mi uszkodzenie wahaczy górnych. Natomiast mój problem z alfa polega na tym że jak droga jest "idealnie" równa to autko jedzie na wprost natomiast przy nachyleniu drogi w któras strone automatycznie alfe znosi . I teraz pytanie czy za taki stan żeczy mogą właśnie odpowiadać wahacze górne czy poprostu one też są do wymiany a za pływanie auta odpowiada jeszcze coś innego.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Na pochyłej drodze nawet sprawny samochód zawsze będzie ściągał. Natomiast jeśli masz luz na wahaczach to to zjawisko może się potęgować. Nie sugeruj się tym, że jak na prostej drodze wszystko jest OK to nie ma luzu. Czasami jest to niewyczuwalne dla kierowcy.

cin_ek
    Gość

Domyślnie

miałem tak samo na początku Belle delikatnie ściągało ale z czasem to się pogarszało a przy dużych prędkościach powyżej 100 km/h robiło się momentami nie ciekawie nawet na prostej. wahacze górne i dolne miały luzy. a nie odczuwasz drgań na kierownicy?

xxx258
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cin_ek
    miałem tak samo na początku Belle delikatnie ściągało ale z czasem to się pogarszało a przy dużych prędkościach powyżej 100 km/h robiło się momentami nie ciekawie nawet na prostej. wahacze górne i dolne miały luzy. a nie odczuwasz drgań na kierownicy?

drgań to raczej nie(bardziej opór kierownicy) tak jak piszesz im szybciej jade tym to gorzej wyglada
    wnioskując z odpowiedzi to najprawdopodobniej mam luzy no i przy okazji wahacze górne do wymiany

a teraz pytanie ile mnie bedzie kosztować naprawa(wymiana) no i jakie wzwiązku z tym wahacze polecacie, gdzieś na forum czytałem że najlepiej firmy Lemforder, TRW lub Febi

cin_ek
    Gość

Domyślnie

temat wahaczy jest wałkowany poszukaj na forum jeżeli chodzi o firmę bo nie ma sensu w każdym temacie od nowa opisywać konkretnej marki. Jeżeli chodzi o koszty to mechanik powiedział że zrobi mi cały przód plus trochę tyłu za 250 zł ale to jest sama jego robota do tego części.

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał xxx258
    Cytat Napisał cin_ek

drgań to raczej nie(bardziej opór kierownicy) tak jak piszesz im szybciej jade tym to gorzej wyglada
    wnioskując z odpowiedzi to najprawdopodobniej mam luzy no i przy okazji wahacze górne do wymiany

a teraz pytanie ile mnie bedzie kosztować naprawa(wymiana) no i jakie wzwiązku z tym wahacze polecacie, gdzieś na forum czytałem że najlepiej firmy Lemforder, TRW lub Febi
    najlepsza opcja to Lemforder (taki przysłowiowy mercedes wśród wahaczy) , ale są bardzo drogie , myślę że najlepiej TRW (w alfie idą na 1-montaż)

na allegro jest user tanifiat i sprzedaje oryginalne wahacze po bardzo dobrych cenach , górne coś koło 140pln\szt, nie wiem czy gdzieś taniej kupisz org TRW
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

mrutyś
    Gość

Domyślnie

TYLKO TRW szkoda kupować inne dziadostwo...

bodzio012
    Gość

Smile

Czy kupował ktoś i jeździ na tym komplecie firmy FAST?
    http://allegro.pl/item536823716_komp...sp_gratis.html

Komplet za 499, koszt wysyłki gratis, kilka osób kupiło i może są oni na tym forum, chciałbym usłyszeć opinie

cin_ek
    Gość

Domyślnie

bodzio012 jest opcja szukaj i korzystaj z tego bo już było o tym. Pamiętaj też że oszczędności się mszczą.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Wesolatempra
    Mieszka w
    Warszawa - Żoliborz
    Auto
    AR 156 1.9 JTD (115+) '01 oraz AR 156 SW 2.4 (150+) '02

Domyślnie

Cytat Napisał bodzio012 Zobacz post
    Czy kupował ktoś i jeździ na tym komplecie firmy FAST?
    http://allegro.pl/item536823716_komp...sp_gratis.html

Komplet za 499, koszt wysyłki gratis, kilka osób kupiło i może są oni na tym forum, chciałbym usłyszeć opinie
    Nie oczekuj fajerwerków. To się może opłacić jak masz darmową robociznę, inaczej włóż oryginalną VEMĘ lub oryginalne TRW.
    "Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia "

Moje ex:
    Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
    Moje aktualne:
    AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
    AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.

Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa