http://otomoto.pl/alfa-romeo-spider-...C33272656.html
Jestem nowy i od razu zwracam się z bezpośrednią prośbą... o fachową opinie
Co myślicie na temat jazdy Spiderem cały rok?
Z Góry dziękuje![]()
http://otomoto.pl/alfa-romeo-spider-...C33272656.html
Jestem nowy i od razu zwracam się z bezpośrednią prośbą... o fachową opinie
Co myślicie na temat jazdy Spiderem cały rok?
Z Góry dziękuje![]()
Jest to wykonalne, jesli masz garaz. Ze wzgledu na miekki dach nie polecam parkowac go pod chmurka.
Przebieg b maly jak na sprowadzone auto w dieslu z 2007, nawet jesli to cabrio i eksploatowane sezonowo - warto by to sprawdzic podpinajac kompa oraz skad byl sprowadzany, bo jesli kraj typu Wlochy czy Hiszpania to ciezko uwierzyc w taki przeglad, ale nie jest to oczywiscie niemozliwe.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 15-09-2014 o 22:42
dziękuje za szybka odpowiedzmam garaż ogrzewany, a jeżeli chodzi o szczelność dachu, konkretnie w spiderze, podczas deszczu śniegu i czy nie przepuszcza ciepła? Pytam gdyż mam VW Eosa i bywa roznie jednka to konstrukcja stalowa i cieplo jest
I może o ten konkretny model lub może macie jakiegoś do sprzedania na forum bo niestety nie znalazłem![]()
generalnie ja spiderem zima nie jezdze - jesli to na krotkich dystansach i sporadycznie - ale zimowki są, oczywiscie just in case.
Nie sadze, zeby ktos sprzedawal ten model cabrio na forum, bo to dosyc niszowe auto, jak juz ktos kupi to raczej jako 2gi samochod i nie sprzedaje go szybko - jak popatrzysz tez na necie to z reguly masz tylko kilka ogloszen wszystkie w podobnej cenie w zasadzie bez wzgledu czy to 2.2 jts, 2.4 jtdm czy 3.2 v6. Cabrio trzymaja dobrze cene. Tych aut wyprodukowano najmniej z calej gamy 159/Brer.
Moj dach jest szczelny i to samo sie tyczy wydajnosci ogrzewania. Szczelnosc dachu i jego dzialanie trzeba koniecznie sprawdzic przy kupnie.
Jesli masz ogrzewany garaz to powinno byc ok rowniez zima.
Silnik 2.4 w dieslu wg mnie optymalny do tego auta.
Sprawdź tez przebieg.
Zima to dobry moment na kupno cabrio jesli chodzi o mozliwosc negocjacji ceny...
Ostatnio edytowane przez szewi ; 15-09-2014 o 22:56
Jeżeli pojade przed kupnem do ASO Kraków lub Tarnów na przegląd tzw. przed sprzedażowy to chłopaki poradzą sobie z tym egzemplarzem czy szukać kogoś na forum...? Jutro sprawdzę ew. historie i jeżeli mogę wkleję do waszej fachowej oceny? ale egzemplarz na wygląd bardzo mi sie spodobal... te pomaranczowe przeszycia... Cena wydaje się normalna
jesli znajdziesz kogos ogarnietego z forum czy z ASO z okolic to w zasadzie podobna sprawa. W serwisie podepna pod kompa i powiedza cyz przebieg ok itp.
2.4 wymaga gruntownego sprawdzenia, zeby potem sie cieszyc bezawaryjna jazda, bo jest kilka tematow ktore moga finansowo zabolec.
Ja jakbym kupowal dla siebie w 1wszej kolejnosci sprawdzilbym ten przebieg podpinajac komputer, miernik lakieru itp.
Powiem tak, jak kupowalem swoja to sprawdzalem ja 4 godziny![]()
To przy czym proponujesz się skupić? Jakie mankamenty wyszły do tej pory w użytkowaniu Twojego Spiderka? Z tego co czytalem i pytalem nie ma hardtopa? A i slyszalem z to kultowy model i jego cena bedzie szla w gore
Do kultu jeszcze długa droga. W pierwszej kolejności cena zdołuje. Zacznie rosnąć za minimum 15 lat. Teraz powoli zaczynają rosnąć ceny GTV Spider do tego tylko w topowych silnikach 3.0 V6. A ich bardzo mało powstało. Ale zgadzam się, że jeśli kupować cabrio z zadatkami na klasyka to tylko ze stajni Alfa Romeo. Oczywiście w tej klasie cenowej. Szkoda tylko, że Brerea nie ma "prawdziwych" silników Alfa Romeo. To może być przeszkodą w staniu się pożądanym klasykiem. Z całym szacunkiem ale diesel w cabrio nie przystoi.
Ostatnio edytowane przez Morspl ; 16-09-2014 o 05:58