Teraz jest jesień i dużo jest liści pozganianych na kupę. omron8, zrób nam przyjemność na zimę i wleź na ten czas w taką kupę liści.
Teraz jest jesień i dużo jest liści pozganianych na kupę. omron8, zrób nam przyjemność na zimę i wleź na ten czas w taką kupę liści.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Nie pytaj o nie możliwe.Skąd ja mogę wiedzieć dlaczego przekręciła ci się panewka.Nie pierwszy i nie ostatni TS który po wymianie oleju przekręcił panewkę.Ten typ już chyba tak ma......
andrzeju1980 skoro jest tak jak piszesz,to tylko się cieszyć i gratulować koledzejak ze wszystkim trafiają się jakieś odchyły
Wujek nie bardzo wiem o co chodzi z Basią i Luckiem![]()
Ważne że Alfa Michała nie pójdzie w zapomnienie, kilka części będzie cieszyło moją gębę![]()
Pewnie rozbierasz na części![]()
A ja kompletnie nie rozumiem tych żali nad silnikiem 16V... Przecież to część wymienna. W starszych samochodach liczy się przede wszystkim buda, potem trudno dostępne części a na końcu silnik. Jak się komuś nie podoba 16V (albo mu wybuchnie), to może wsadzić sobie 8V, V6 albo nawet wolnossący diesel VW (była kiedyś taka 146 na tablicy
). I se jeździć nie narzekając
![]()
Pewnie że można. Pod warunkiem, że się ma chęci, czas i pieniądze (w tej właśnie kolejności).
No ale popatrz, jak już wymienisz - a budę masz zdrową - to możesz jeździć i jeździć. W porównaniu do nowszych samochodów - w dłuższym rozrachunku wychodzisz na swoje bo mniejsza utrata wartości twojego autka, mniej za wizyty w serwisie ze względu na ceny części, mniej się może w ogóle popsuć. Także każda 16V to skarb dla posiadaczaI to trzeba docenić!
![]()