Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 71

Temat: GTV 2.0 - Pomocy

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Za dychę to można pomyśleć o 155 z busso.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Krispl
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Ford Focus MK2

Domyślnie

W grę wchodzi b+g, busso pożegnałem z żalem ale przyjdzie na nie czas po ślubie budżet mam większy jak dycha, ale liczyłem się z dołożeniem kasy po zakupie, dlatego do dychy chciałem auto, no chyba że będzie bez "wkładu finansowego" ... Chciałem zostać przy stajni AR bo to samochody które trafiają w moje wewnętrzne ja. Czuje się w nich jak ryba w wodzie. Niestety dla większości z was może to być nie zrozumiałe lub nawet głupie, ale ja muszę czuć z autem więź. Jak coś mi się nie podoba to poprostu nie chce mi się ym jeździć. Teraz szukam kompromisów pomiędzy tym co mi się podoba a co wypadało by kupić z głową. Będzie to pierwszy zakup przy przewadze racjonalnego myślenia nad uczuciami

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Jeździłeś kiedyś 155. Jak masz mniej niż 190 cm wzrostu to powinno być spoko. No i montowali do niej dwa porządne silniki: TS-a 8V i 2.5 busso. Do tego (moim zdaniem) jest ładna, ma duży bagażnik (to i butla się zmieści).

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Krispl
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Ford Focus MK2

Domyślnie

Nie jeździłem ani GTV ani 155. Z tym że myślałem o czymś małym. Na tle aut takich jak Civic VI/ Colt/ Clio/ 206'ka to GTV wygląda jak zrobiona lata świetlne później... Wciąż mi nie ułatwiliście wyboru Czy silnik nawet po generalnym remoncie będzie jeździł, czy w każdym wypadku to loteria ? Jakieś kaprysy i bolączki GTV'ek ? Na co zwracać szczególnie uwagę ? TS dobrze znosi gaz?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

dołóż trochę ,masz 3,0 busso gotowe do jazdy.. z czasem założysz gaz i będziesz śmigać,

http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...24v_lusso.html

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wedżi
    Mieszka w
    Włocławek
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Maras hahahahaha Do kolejki się ustaw !

PS: Kolega kupi moją to ja kupię Twoją, nie bój nic...
    Ostatnio edytowane przez Wedżi ; 18-09-2014 o 15:50

Użytkownik Ogier Avatar ar.192
    Auto
    byly 156 2.0TS nero, 156 2.5 V6nero, 147fl rosso SZUKAM 159

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Tiaa? Gorzej jak wał i blok leci do huty. Może się silnik zatrzeć po awarii pompy oleju (czyli kolejny koszt). Mogą być tuleje zadziabane. Zresztą tak jak wałki rozrządu. Może warto by było wymienić tłoki. Po przekręconej panewce korowody wlatują nowe lub ewentualnie stare lecą do szlifierza - kolejne koszty. Grosik do grosza i uzbiera się 7k. Zresztą nawet i te "śmieszne" 3700 robi robotę w aucie za kilka tysięcy. Chyba tyle ode mnie.
    miales kiedys alfe w której przekrecila sie panewka? ja mialem 2.0ts w 156 na chwile obecna 280tys i do dzis u znajomego na orginalnych panewkach. jak to wytlumaczysz bo wedlug Twojej teorii powinny sie przekrecic juz z 3razy. i do tego 180tys na gazie. problem jedynie z katalizatorem i przeplywomierzem byl który po wymianie nie sprawial juz klopotów.
    szukam 159

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Co najmniej 8x...
    Walnę "cytata":
    Cytat Napisał Artas 155 Zobacz post
    Napisał Mikelos No popatrz a u mnie przez ostatnie kilka lat wymiana zawsze przed czasem robiona a i tak obróciło na trzecim. Mało tego, niecały tysiąc km po wymianie oleju. Więc co było wg Ciebie przyczyną?

Nie pytaj o nie możliwe.Skąd ja mogę wiedzieć dlaczego przekręciła ci się panewka.Nie pierwszy i nie ostatni TS który po wymianie oleju przekręcił panewkę.Ten typ już chyba tak ma......

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

No i jak? Kupiłeś?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Trin
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Świdnica
    Auto
    Było Gtv 2.0 JTS, jest 406 coupe 3.0

Domyślnie

Do 10tys tylko ts, jts po za zasięgiem, no chyba że "padło" do uratowania auto bardzo fajnie się prowadzi, ale na dziurach trzeba uważać ;]
    -promień skrętu tragedia;p
    -często gęsto regulacji wymagają szyby boczne, przy aut. domykaniu wychodzi po za uszczelkę;]
    -widoczność do ogarnięcia jak trochę pośmigasz, ale przednia szybka... na światłach trzeba zostawić odstęp żeby widzieć sygnalizator
    -bagażnik hmmm można powiedzieć że po prostu jest
    -boshowskie cewki lubią nie spodziewanie przestać generować iskrę
    -w jtsie 4 świece zapłonowe, ale jedna ngk to koszt 80-98zł
    -jts to inny olej 10w60 syntetyk, w marketach ze świeczką szukać, zostają tylko hurtownie albo aso
    -nie wiem jak w tsach ale do jtsa trzeba lać dobre paliwo(ja osobiście tankuje tylko na shellu i orlenie) w przeciwnym razie check mryga przy przyspieszaniu
    A jeżeli chodzi o jazdę tym autem... zapominasz o wadach tylko jak zasiądziesz za sterem. Właściwości jezdne super, silnik zrywny i przyjemny dla ucha, spalanie na akceptowalnym poziomie no i spojrzenia kierowców i przechodniów;] bezcenne! osobiście polecam Gtvkę;]