Silnik od gtv ts 2.0 jestbtaki sam??
Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041D przy użyciu Tapatalka
Z tego co wiem to są trochę inne mocowania.
Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.
A ten ze 156?
Mocowania zawsze będa raczej nieco inne jeżeli silnik pochodzi z innego modelu. To samo sie tyczy dla przykladu 2,4 jtd. Niby to samo ale ze 156 do 166 plug&play tez nei podejdzie. Słupek jest taki sam ale właśnei mocowania sie różnią. Ale słupek jest w tym momencie najwazniejszy.Dobry mechanik majac silnik i jego mocowania z dawcy poprzekłada wszystko tak do nowego silnika zeby pasowało. Spokojnie jest to do zrobienia. Sam widzialem na otomoto 166 z silnikiem 1.8. Andrzej nie łam sie. Sprawe spokojnie ogarniesz. Popytaj kogos kto sie zna na mechanice. Na forum jest kilku kumatych mechaników praktyków. Tylko w tym dziale masz małe pole rażenia i nie kazdy tu zagląda. Najlepiej popytaj w dziale ogólnym albo powysyłaj pw do pablo. QBA darek2116 i kilku innych.
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 18-09-2014 o 11:50
[C
Silnik zakupiłem już od GTV-ki kompletny ... Poprzedni stukał dokładnie tak
Faaak. Ale kapota.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Ale na szczescie juz progres jest
szybka wymiana silnikatakie działania mi sie podobają, a nie marudzenie że co z tym zrobić, a ile kosztuje itp!
powodzenia i szybkiego odpalenia!
grosii, nie chce zaglądać nikomu w portfel, ale kolega musiał mieć coś oszczędności na stanie i możliwe, że był przygotowany na najgorsze, a co najlepsze trochę już tu jest take na pewno obeznany i zrobił szybko to co być powinno
Co do samego właściciela, wszyscy Ci pisaliśmy włącznie ze mną - sam miałem przygody z panewkami, ale to w Fiacie 2.4TD - nie jest to miła rzecz tymbardziej, iż w moim przypadku wymienialiśmy cały wał z panewkami... Auto chodziło i potem znowu to samo... Nie życzę tego nikomu.
A Tobie małych kosztów i szybkiej naprawy)
W sumie tez mogłeś pomyśleć o 2.5v6 chyba, że przeraziła Cię wymiana rozrządu hehe![]()
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.