Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
AMSOIL 5W-40 Premium Diesel Oil posiada zawartość popiołów siarczanowych 1%.AMSOIL 5W-40 Premium Diesel Oil można stosować w silnikach jednostek flotowych, aut dostawczych gdzie wymagany jest olej o obniżonej zawartości popiołów siarczanowych (DPF).
więc nieco obniżony SAPS
Jak na olej heavy duty... ale w porównaniu do norm EU dla osobówek to jakieś 20-30% więcej dodatków od C3 i więcej od większości A3/B4 ale przede wszystkim formuła detergentów spec dla diesela - rzadkość na rynku teraz bo większość to oleje uniwersalne. Bardzo dobry olej i wiem, że daje radę nawet w mocno podkręconym i upalanym 3.0 TDI![]()
Dołożyłem resztę oferty Motula, chociaż przy klepaniu oleju "before 1950" zacząłem mieć wątpliwości![]()
Oprócz tego dorzuciłem silniki z AR: 145/146 (bez boxerów), Brery (JTS), GT, 156 przed liftem i 166. Żeby było ciekawie - 3.2 V6 z GT i 3.2 V6 ze 156 GTA mają w instrukcji inne oleje (dla GTA 10W-60), mimo, że silnik ten sam (numer się zgadza). Czyżby producent zakładał, że jak ktoś kupuje GTA to będzie go ostro piłował?
Do tabelki trafiły też info dla pierwszych silników nie pochodzących z AR. A konkretnie jednostek napędowych z Volvo C30 - jednego z moich kandydatów na zastąpienie Alfy.
Serio? Zerknij na moją stopkę.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Ferrari F14 T w Grand Prix F1 Singapuru pojechało na Shell Helix Ultra w wersji Race na bazie perłowego GTLa z Kataru
http://www.formula1.com/news/headlin...4/9/16398.html
Silnik musi wytrzymać aż 4000km
No z taką fotką to już popłynęli
![]()
Ostatnio edytowane przez wlyszkow ; 24-09-2014 o 08:46