Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: [166] 2.0 Twin Spark Jaki pasek rozrządu pomóżcie!

provokator
    Gość

Domyślnie

damian nie sugerujesz chyba samodzielniej wymiany paska? też mnie to trochę kusi, tymbardziej że samodzielna naprawa samochodu nie jest mi obca..

mógłby ktoś dokładnie wypisać mi wszystkie graty potrzebne do wymiany? bo wiem że pompa wody, wariator, oraz paski i rolki.. - a dokładniej? ile tych pasków i co za rolki?

damian3619
    Gość

Domyślnie

sugeruje jak najbardziej wymianke rozrzadu samemu,jesli robisz dla siebie wymien:
    -wariator
    -pompe wodna
    -rolke napinacz oraz pasek rozrzadu
    -a takze napinacz i pasek walkow balansowych.

zakup sobie do tego blokady walkow rozrzadu a takze zegar wysokosci tloka jak sie nie myle to w polsce jest to skrot GMP,lecz nie jestem pewny,jak bedziesz gotowy to siadasz na gg do mnie i cie poprowadze to naprawde dziecinnie proste i nie masz czego pekac. :wink:

pozdrawiam i zapraszam wszystkich ktorzy sa chetni.

provokator
    Gość

Domyślnie

no przemyślę jeszcze przyznam że rozrządu to jeszcze nie robiłem, a mój mechanik zapowiedział 180zł za wymianę
    tak czy inaczej planuję robić dopiero za 2 tyg więc jeszcze zobaczę jak to będzie dzięki za listę gratów

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał provokator
    no przemyślę jeszcze przyznam że rozrządu to jeszcze nie robiłem, a mój mechanik zapowiedział 180zł za wymianę
    tak czy inaczej planuję robić dopiero za 2 tyg więc jeszcze zobaczę jak to będzie dzięki za listę gratów
    Ja myślę, że skoro nie robiłeś jeszcze rozrządu w alfie, a chcesz wymienić również wariator, to lepiej przynajmniej raz zleć tą usługę dobremu warsztatowi i bądź obecny przy naprawie, żeby się nauczyć, bo inaczej to Twoja samodzielna praca przy rozrządzi może się różnie skończyć.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

dziecinnie proste jak ktos juz grzebał w silniku

ale jesli masz troche pojecie to fakt mozesz kupic blokady i wszedzie są znaki, takze co wazne na pasku dlatego zegar nie jest konieczny bo i tak te dwa znaki z paska muszą sie pokrywac na znakach kół zębatych wałka wydechowego i wału korbowego...

bez blokad jak pierwszy raz grzebiesz przy silniku alfy nawet nie ma co zaczynać

provokator
    Gość

Domyślnie

no jeśli chodzi o paski i ogólnie rozbiórkę silnika to jestem raczej nowicjusz, pasków w alfie tymbardziej nie robiłem bo to moja pierwsza alfa dlatego raczej będzie to warsztat bo nie stać mnie na nowy silnik

Użytkownik Embrion Avatar Vito
    Mieszka w
    Rawa Mazowiecka
    Auto
    147 '01, Twin Spark 1.6 16v 120KM

Domyślnie

Hej, pytanko na szybko...
    sprzedawca powiedział mi, że do 1.6 twin spark (120KM) są 2 paski, dłuższy i krótszy, ja mam 147 z klimatyzacją. Który będzie pasował?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TB byla Alfa romeo 166 FL 2.4 JTD jest

Domyślnie

Aleś kotleta odgrzał Ściągnij pasek i idź do sklepu przymierzyć Będziesz wiedział który.
    Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.