Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: problem Z wymiana podkladek wtryskow JTD

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Piotrus3108
    Mieszka w
    Gronowo Górne,Elbląg
    Auto
    Alfa Romeo 156 FL 1.9 JTDm

Domyślnie problem Z wymiana podkladek wtryskow JTD

Witam mam problem,podczas przegladu auto zauwazylem ze jest przedmuch kolo wtrysku,wiec zapoznalem sie i trzeba wymienic podkaldke miedziana wtrysku.
    Odkrecilem jak nalezy troszke sie nagimnastykowalem sie ale hurra wtrysk na wieszchu i tu pierwsze zdziwenie byla tam mala podkladeczka miedziana ta duza utknela w srodku i za chiny nie mozna jej wyszarpac kurcze macie jakies pomysly na to ??? bo juz mi sie wszystko skonczylo chodzi o pomysly,juz nie wspomne ze urwala mi sie szpilka od wtrysku ale jutro ja wymienie bo zostalo troszke gwintu wiec nakrece nakretke spawarka przylapie i odkrece. chodzi tylko mi o ta podkladke jak ja wydobyc prosze o porade bo jutro musze miec autko sprawne na tip top bo jade na impreze 18stkowa trzeba przyszalec alfinka wiec koledzy licze na pomysly

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Chojnice
    Auto
    159 i 75

Domyślnie

jak przyspawasz nakretke to nie wykrecisz tego.. Spaw ulamie koncowke sroby i bedziesz wiercic.

lepiej przyspawaj śrubę jakas twarda zamiast nakretki. Jest szansa ze wtedy odkrecisz

Mieszka w
    Gronowo Górne,Elbląg
    Auto

Domyślnie

No bez przesady kurcze ze trzeba czekac. Ale mam pomysł zobaczymy czy wyjdzie podkladka. A co do szpilki to mozna zaba taka specjalna zobaczymy. A co ona tak mocno ona przykrecona jest?

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Ja kiedyś miałem podobny problem, mordowałem się 4h i kiedy już miałem dosyć stwierdziłem albo ją wyjmę albo wymienię głowicę. Wziołem wkrętarkę i rozwiertak do drewna chyba 12mm, ale nie pamiętam wchodził w gniazdo z luzem obróciłem ze 3 razy i podkładka odkleiła się od głowicy. Metoda drastyczna ale działa i zero strat tylko trzeba być delikatnym.
    Ostatnio edytowane przez sleyer3 ; 26-09-2014 o 20:53

Mieszka w
    Gronowo Górne,Elbląg
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał sleyer3 Zobacz post
    Ja kiedyś miałem podobny problem, mordowałem się 4h i kiedy już miałem dosyć stwierdziłem albo ją wyjmę albo wymienię głowicę. Wziołem wkrętarkę i rozwiertak do drewna chyba 12mm, ale nie pamiętam wchodził w gniazdo z luzem obróciłem ze 3 razy i podkładka odkleiła się od głowicy. Metoda drastyczna ale działa i zero strat tylko trzeba być delikatnym.

O tym samym wlasnie myslalem ale jutro na spokojnie sobie to zrobie : D tylko mnie martwi na szpilka mysallem ze pojdzie latwo a obawiam sie ze polegne grrr ... dobrze ze jest troszke gwintu zawsze to jakis ratunek. no zobaczymy co wyjdzie z tego.

A tak nawizasem mowiac to strzanie byl usyfiony ten wtrysk takim nalotem czarnym musialem duzo siedziec zeby go wyczyscicauto normalnie jezdzilo bynajmniej tak mi sie wydawalo zobaczymy po tej wymianie

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Był usyfiony bo puszczał ciśnienie, a jak nie pomoże spawanie ze szpilka możesz ją rozwiercić mniejszym wiertłem a potem gwintownikiem przegwintować.

Mieszka w
    Gronowo Górne,Elbląg
    Auto

Domyślnie

no mniejmy nadzieje ze dam rade bo juz zona zla ze wsadzilem paziory i zepsulem

Mieszka w
    Gronowo Górne,Elbląg
    Auto

Domyślnie

Szpilke wykrecilem w sumie ciezkp bylo ale poszlo. No tylko wymieklem przy tej podkladce. Dalem spokoj skrecilem jak bylo. Bede musial od mechanika cos wziac bo co tu innego zrobić jakues pomysl???

Mieszka w
    Gronowo Górne,Elbląg
    Auto

Domyślnie

W dniu wczorajszy bella byla u mechaniora z tymi podkladakami koszt i tu szok 100zl za 4 szt (w tym sprawdzenie cisnienia w cylindrach,ultradzwiekowe czyszczenie wtrysdkow z nagarow,dotarcie gniazd wtryskow) byl jeden warunek zeby je najpierw sam wyciagnial bo oni wzieli by okolo 400zl za wytarganie ich. podczas skladania cale wtryski zopstaly popsikane medzianym sprayem zeby potem nie bylo problemow no i teraz to i ciszej chodzi silniczek i ma teraz potencjał na moc Ohohooh idzie to

Temat mozna zamknac a zsotawic dla potomnych