Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 67

Temat: Montaż fabrycznych ksenonów

Stanley
    Gość

Domyślnie

Panowie to proszę o odpowiedź co to jest D2R i D2S czy to nie sposób mocowania ? bo przyznam sie szczerze , jak kupowałem swoją Alfę nie świecił jeden żarnik , na początku postawiłem na to , że się spalił więc wymontowałem go i przeczytałem symbole na nim i jak byk było napisane D2R więc uznałem , że to oryginały . A Wy teraz wypisujecie , że D2S to oryginał. Zatem wnioskuje , że D2R i D2S to oznaczenia nie mające nic wspólnego ze sposobem mocowania.

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Stanley
    Panowie to proszę o odpowiedź co to jest D2R i D2S czy to nie sposób mocowania ? bo przyznam sie szczerze , jak kupowałem swoją Alfę nie świecił jeden żarnik , na początku postawiłem na to , że się spalił więc wymontowałem go i przeczytałem symbole na nim i jak byk było napisane D2R więc uznałem , że to oryginały . A Wy teraz wypisujecie , że D2S to oryginał. Zatem wnioskuje , że D2R i D2S to oznaczenia nie mające nic wspólnego ze sposobem mocowania.
    Patrząc na żarniki nie widzę, aby się czymś różniły w kwestii mocowania. Jeśli wyciągnąłeś faktycznie D2R to na bańce dosyć blisko trzonka powinna być blaszka, która jest rodzajem przesłony potrzebnej w wypadku reflektorów klasycznych. W żarniku D2S jest "goła" bańka. Nie wiem jak żarnik D2R się sprawuje w soczewkach, ale skoro ktoś go włożył i jeździł to pewnie świecił, a jak to już inna historia.

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

witam!!!nie ma żadnej różnicy w mocowaniu oraz temperaturze świecenia między żarnikiem D2R a D2S. :wink:

jedyną różnicą między nimi,jest napylony na bańce D2R brązowy pasek.żarnik ten jest przenaczony do ksenonów fabrycznych pierwszej generacji na odbłyśniku.
    (napylenie to daje się zdrapać i wtedy można taki żarnik założyć zamiast D2S w soczewce)

poniżej ich zdjęcia:
    Ostatnio edytowane przez andro34 ; 25-04-2010 o 22:41

moja druga ulubienica...

gryzli74
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Stanley Zobacz post
    No to jestem już w domu , muszę swoje 8000K D2R zmienic na 4300K D2R i pewnie będzie rewela.
    U mnie zmiana z 4300 na 6000 wygląda tak

Różnica nie do opisania ...

siwy144
    Gość

Domyślnie

To po prawej to nie zarówka czasem ?

gryzli74
    Gość

Domyślnie

Niestety nie tak miałem wyjechane żarniki, że dawały już prawie różowe światło.

siwy144
    Gość

Domyślnie

O kurde bo na foto wyglada jak zarówka Ale pewnie jak byś wsadził orginał 4300k to tez byś powiedział że róznica...

gryzli74
    Gość

Domyślnie

Pewnie i tak po takich świeczkach jakie miałem to już latarka ledowa lepiej by świeciła, ale z czystym sumieniem muszę przyznać ,że nie mam żadnego problemu z jazdą w nocy , ładnie oświetlają i pięknie widać odcięty zarys świateł na przydrożnych drzewach.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Konin/Wrocław
    Auto
    159SW 2.4 TI '09 - jest, 156SW 2.4MJet '04 - była

Domyślnie

Ok a ja mam inne pytanie.

Jeżeli mam zwykłe lampy i mam możliwość mieć drugi komplet oryginalnych lamp xenonowych (same lampy) to co muszę zrobić żeby wszystko działało jak tak jak powinno ??
    Alfa 2.4SW mjet '04
    Wtyczki będą pasowały czy muszę zmienić ??
    Czujniki położenia można dokupić? I gdzie je zamontować ??
    Trzeba jakoś przerabiać instalację, czy dokładać nowe kable ??
    Co do spryskiwaczy to co sądzicie o kupnie zestawu z allegro i zamontowaniu ??
    Chyba powinien dawać radę.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 166 ,3.0 B+G ,2000r :)

Domyślnie

mam takiepytanie..jak zapale swiatla to swieca ladnie jasno..a po chwili slabna i tak juz zostaje i jak zgasze i zapale jest to samo ladny niebieski kolor a pozniej bledna???