Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

przy tej Brerze to się gość zdjęć narobił
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    skąd info o PL dystrybucji ?
    bo chyba nie po wpisie w ogłoszeniu " I wł " ?
    bo taki wpis ma pewnie ze 70% sprowadzonych
    z tym że " I wł " tyczy przeważnie 1 go ale w PL
    ja tam pewnie się nie znam jako teoretyk, ale eper pokazuje po numerze vin tej brerki wersje na rynek: wlochy/ europa centralna/ japonia/ australia taki szczegół

zresztą koniec jezyka za przewodnika, zawsze do TT można zadzwonić jak ktoś bardziej zainteresowany

Dodano po 20 minutes:

Cytat Napisał Damiano89 Zobacz post
    Czyli co Panowie radzicie mi żebym jeszcze raz się przejechał do Ostrowi Mazowieckiej gdzie stoi czerwona bella i podłączył ją do komputera i od tego co za błąd wyskoczy zadecydował co robić dalej? Trochę martwi mnie to co napisał Jahu, że auto jeździło w wypożyczalni. Przy przebiegu 152 tys. olej powinien być wymieniony ponad 10 razy. A kurcze z wpisów w książeczce serwisowej tego za nic w świecie nie potwierdzę. Przyznam, że mam mieszane uczucia. Szkoda, że w pobliżu nie ma jakiegoś dobrego warsztatu, który specjalizuje się w jts...
    Wiesz co, ja bym był wkurzony na twoim miejscu. Nie znam Cie, nie wiem skad jechales, jaki masz budżet, itp. ale rzekoma perelka ma check engine i stoi na zimowkach.
    Prawda zapewnie była bardziej prozaiczna. Po prostu wspomiany drugi użytkownik z Cottbus zajechal do jakiegoś warsztatu gdy mu check engine wyskoczyl a po diagnozie ze musi podnieść wartość auta o 50% żeby to zaczelo jechać pchnal auto do jakiegoś Turasa gdzie sobie stało grzecznie z napisem nur fur export (bo żaden szanujący się komis czy diler nie sprzeda takiego strucla Niemcowi bo by go musial wcześniej naprawić). Ponieważ każdy każdy który miał styczność z jts omijal auto szerokim lukiem to stało sobie trochę na tych zimowkach. Az zjawil się przysłowiowy Pan Janusz wlasciciel komisu z ostrowii który sciaga perełki od pierwszego wlasciciela. Kupil pewnie cala lore aut a ze turas sprzedal mu ja za pewnie jakies 15-16k wiec Pan Janusz jest zadowolony ze przytnie 5k co najmniej na czerwonej 159. Turas zadowolony ze wreszcie się pozbyl auta i teraz czas na kupca w PL.
    Pewnie trochę mu zejdzie żeby go sprzedać wiec możesz spokojnie poczekać az cena będzie spadac. Bo będzie. Jeżeli chcesz sprawdzić te auto to do aso Twardowski masz 100 km w jedna strone (ladna droga i nie trzeba wisly przejezdzac). Wiem po sobie ze jesteś pewnie nakręcony na te auto jak szczerbaty na suchary. Jak wlasciciel komisu nie będzie chciał jechać do wawy czy bialegostoku (taka sama droga, w białym jest bodajże konrys i Polmozbyt plus, zresztą po sąsiedzku to możesz pocisnąć po s8 w okolicach ostrowii. Pewnie na wyższych obrotach skasowany chceck ponownie wyskoczy. Możesz tez się dogadać z kims żeby z toba pojechal odczytac bledy, itp.

Nie wiem jaki masz budżet (zresztą już pisałem) ale proponuje nastepujace zadanie analityczne. Popatrz za ile możesz kupic ta alfe i dolicz do ceny 10k a następnie zobacz co możesz za to kupic. Jakby nie patrzeć to auto z 2006 roku.

Mam dwa typy alternatywne u ciebie na stronie www.autka.pl jest ar 159 z silnikiem diesla 120 kucy oraz bravo tez z dieslem ale 1.6. Cena zblizona do tej czerwonej z ostrowii.
    Tyle z mojej strony. Powodzenia z zakupie.
    P.S Nadzieja umiera ostatnia
    Ostatnio edytowane przez pieta ; 29-09-2014 o 21:06 Powód: Dodano

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Czerwona Brera ma bliźniacze wyposażenie do czerwonej Brery z Puław, wszystko skonfigurowane identycznie. Obie najpewniej są z loterii Plusa. I obie są w podobnej cenie z podobnym przebiegiem. Po prostu auto już się zestarzało, ma 5 lat i może kosztować 40-50% początkowej ceny zakupu. Pamiętajcie, że te auta można było 5 lat temu kupić za 75-85 tys zł. Więc dzisiejsza cena 40 tys zł oznacza samochód całkiem nieźle trzymający cenę, wręcz jak Toyota.

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Czerwona Brera ma bliźniacze wyposażenie do czerwonej Brery z Puław, wszystko skonfigurowane identycznie. Obie najpewniej są z loterii Plusa. I obie są w podobnej cenie z podobnym przebiegiem. Po prostu auto już się zestarzało, ma 5 lat i może kosztować 40-50% początkowej ceny zakupu. Pamiętajcie, że te auta można było 5 lat temu kupić za 75-85 tys zł. Więc dzisiejsza cena 40 tys zł oznacza samochód całkiem nieźle trzymający cenę, wręcz jak Toyota.
    Zgadza się, do tego dochodzi fakt że były to golasy, (no dobra miały tempomat).
    Co nie zmienia faktu, że za te pieniądze są warte kupna.
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Swoją drogą dziwne zestawienie kolorystyczne. Ciemne panele na konsoli środkowej i srebrne pozostałe. Dotyczy to obu czerwonych Brer. Aż nie chce się wierzyć, że tak wyszły z fabryki.

Dziwi też połączenie: podgrzewane siedzenia, składane elektrycznie lusterka i tempomat jako jedyne elementy dodatkowe wyposażenia. Choć też uważam, że są warte zakupu. Mi szkoda jedynie braku ksenonów. Reszta do przeżycia lub do ogarnięcia.

BTW ostatnio widziałem Brere 3.2 JTS Q4 z manualną klimatyzacją, to dopiero rodzynek. http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-3...C33804858.html

Użytkownik Ogier Avatar sagat
    Mieszka w
    Piaseczno/Warszawa
    Auto
    AR Brera 3.2 v6 Q4 skyview

Domyślnie

Cytat Napisał Zmianowy Zobacz post
    Zgadza się, do tego dochodzi fakt że były to golasy, (no dobra miały tempomat).
    Co nie zmienia faktu, że za te pieniądze są warte kupna.

te które ja oglądałem nie miały tempomatu dlatego powiedziałem że nie kupie czegoś takiego co ma gorsze wyposażenie niż moje 156

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał sagat Zobacz post
    te które ja oglądałem nie miały tempomatu dlatego powiedziałem że nie kupie czegoś takiego co ma gorsze wyposażenie niż moje 156
    W swoim czasie znalazłem kilka zarchiwizowanych ogłoszeń Brer plusowych, wygranych i wystawionych na sprzedaż jeszcze przed odbiorem i miały tempomat. Tak więc te bez tempomatu, to nie plus tylko zwykła bieda-wersja.

Ale ogólnie ciekawe, ciekawe. Patrząc filozoficznie, chyba jednak lepiej za 40 TBi z 2009 niż 2006 3.2 za podobną kasę. 40 brzmi lepiej niż 70. No, ale teraz to ja "se mogę gdybać" i pisać co lepiej.

I też nie dramatyzujmy, że Brera z plusa nie ma nic. Brakuje jej dachu i xenonów, z takich poważnych spraw. Reszta to dekoracja.

Użytkownik Embrion
    Auto
    szukam 159

Domyślnie

Panowie a co powiecie o tej sztuce http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ti-C34506171.html. Zamierzam na dniach jak tylko czas pozwoli podjechać i ją pooglądać. Cena chyba adekwatna do rocznika i wyposażenia, oczywiście stan techniczny do zweryfikowania.

Użytkownik Świeżak Avatar djaw
    Mieszka w
    Warzyce
    Auto
    159 2.0 JTDm 170KM

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ti-C34506171.html - byłem ją kiedyś obejrzeć i całkiem nieźle wyglądała. Od razu mówię, byłem ją obejrzeć na zasadzie - mam blisko to podjadę zobaczyć czy nie jakiś strucel i ew potem będziemy sprawdzać. Auto sprowadzone nie tak dawno, niemieckie czerwone rejestracje jakoś do końca września, generalnie ładne. Sprzedający mówi, że wymienił jeden wahacz dolny na przodzie i tulejki na górze też w jednym, sprzęgło i dwumasę. Z tego co mi się rzuciło w oczy to strzelają ograniczniki w drzwiach z tyłu i jakaś sierota próbowała wydłubać radio przez co są drobne wgniecenia na alu w trzech miejscach. Zaproponowałem sprzedającemu przegląd w Rzeszowie (60km) - mówi: spoko. Do niczego jednak nie doszło bo sprzedający wprowadził mnie w błąd zaznaczając fakturę VAT w ogłoszeniu, przy oględzinach okazało się, ze to faktura VAT-marża, gdyby nie to być może byłaby już moja

Użytkownik Pirat drogowy Avatar axel83
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Cytat Napisał djaw Zobacz post
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ti-C34506171.html - byłem ją kiedyś obejrzeć i całkiem nieźle wyglądała. Od razu mówię, byłem ją obejrzeć na zasadzie - mam blisko to podjadę zobaczyć czy nie jakiś strucel i ew potem będziemy sprawdzać. Auto sprowadzone nie tak dawno, niemieckie czerwone rejestracje jakoś do końca września, generalnie ładne. Sprzedający mówi, że wymienił jeden wahacz dolny na przodzie i tulejki na górze też w jednym, sprzęgło i dwumasę. Z tego co mi się rzuciło w oczy to strzelają ograniczniki w drzwiach z tyłu i jakaś sierota próbowała wydłubać radio przez co są drobne wgniecenia na alu w trzech miejscach. Zaproponowałem sprzedającemu przegląd w Rzeszowie (60km) - mówi: spoko. Do niczego jednak nie doszło bo sprzedający wprowadził mnie w błąd zaznaczając fakturę VAT w ogłoszeniu, przy oględzinach okazało się, ze to faktura VAT-marża, gdyby nie to być może byłaby już moja
    Po panelu klimatyzacji wydaje mi się że rok produkcji to 2007r a nie 2008 jak w ogłoszeniu.
    Jeśli macie VIN można to łatwo sprawdzić