I powiedz mi ile zaoszczędziłeś na tych ksenonach?następnie odejmij od tego koszt zakupu i montażu świateł do jazdy dziennej i wyjdą Ci prawdziwe oszczędności. Ja odkąd użytkuje 159 ani razu nie wymieniłem ani palników ani soczewek. Najważniejsze to zakup dobrej firmy zamienników i ksenony są na kilka lat bez żadnych usterek. No i Alfa na ksenach wygląda zupełnie inaczej niż na światłach do jazdy dziennej….
Światła do jady dziennej kosztowały mnie 200zł (zakup i montaż przez zaprzyjaźnionego elektromechanika).
Cena za dobry palnik ksenonowy to około 300zł (jeśli nie więcej)
Nowy reflektor bixenon do 159 to wydatek 4750zł.
I do tego dochodzą jeszcze oszczędności wynikające z tego co powyżej napisał jaboleq.
Oszczędności policz sobie sam. Mnie się nie chce, ale mam świadomość tego, że są i że kiedy zapadnie zmrok włączę światła bez zastanawiania się nad tym czy przypadkiem soczewka już się nie wypaliła...
Pozdrawiam.
- Rafał
Wypalanie odbłyśnika kolego. O to pewnie chodziło.
Też mam halogeny do wymiany i zastanawiam się nad czymś takim jak na zdjęciach tej bordowej.![]()
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
ja miałem bardzo matowe przeciwmgielne więc zakupiłem nowe i wymieniłem, twarz belli od razu odzyskała na urodzie![]()
teraz będę testował czujność naszych przyjaciół z "drogówki" bo w te nowe p-mgielne wmontowałem h1 led a kumpel podłączył mi je za pomocą przekaźnika jako dzienne które gasną automatycznie gdy czujnik zmierzchu załączy mijania....
Co myślicie o takim rozwiązaniu?
![]()
Ostatnio edytowane przez CzechoPost ; 04-10-2014 o 11:51