Jestem już po wymianie tarcz i klocków (była poprawa ale nie na długo )
A tak ze nowe opony i wyważenie kol i dalej nic ,kola sztywno stoją, co mogę dalej sprawdzić ?
Autko ma przejechane ponad 60k
Miał ktoś taki problem ???
Jestem już po wymianie tarcz i klocków (była poprawa ale nie na długo )
A tak ze nowe opony i wyważenie kol i dalej nic ,kola sztywno stoją, co mogę dalej sprawdzić ?
Autko ma przejechane ponad 60k
Miał ktoś taki problem ???
Być może niepoprawna wymiana tarcz. Tzn nie zmierzone bicie, nie wyczyszczona powierzchnia styku piasta-tarcza albo smar tam napchany który złapał brud.
Ciekaw jestem ilu mechaników dokładnie wymienia tarcze tzn z pomiarem bicia tarczy, piasty (swoją droga może tam jest problem bicia) , z przekręcaniem tarczy wzgl piasty dla znalezienia jak najmniejszego bicia, z b dokładnym oczyszczeniem itd.
Na kierownicy czuć już niby dopuszczalne przez Brembo 0,05mm !
ile zrobiłeś na tym zestawie może opony do kitu
Piasta bardzo dobrze wyczyszczona przed założeniem tarcz bylem świadkiem.
A co do past(y) co by mogło spowodować wygięcie czy skrzywienie jej,czy na ustawieniu zbieżności mechanik mi to znajdzie ?.
Opony nowe
Wg gościa, u którego kupuje hamulce (raczej zna się i ma hopla trochę na tym punkciewww.hamulce.net ) brud włazi ze smarem, temperatura itp., nie wiem jaki mechanizm działania, poza po prostu "czymś" niejednorodnym między tarczą a piastą, ale w instrukcji montażu tarcz brembo wyraźnie pisze żeby niczym nie smarować.
Żeby się dowiedzieć czy to wina tarcz, trzeba zdjąć koło i pomierzyć bicie no i bicie piasty po zdjęciu tarczy (bo też może być to przyczyna).
Ja wiem tylko, że gdy u siebie montowałem to wyszło 0,04mm , przekręciłem o 1 czy 2 śruby i wyszło 0,02mm.
Jeszcze jedno - kiedyś miałem trochę podobne objawy po obluzowaniu się śruby mocującej koło.
jakiej firmy są klocki może masz tzw. wyczynowe
Ja mam identyczny objaw, ale przy 159.
Wymienione tarcze i klocki na nowe i w niedługim czasie po tej operacji zaczął się problem...
Muszę sprawdzić bicia boczne piasty, ale na starych tarczach nie było problemu.
Pozdrawiam.
- Rafał
Ja reklamowalem tarcze bo się okazało że były krzywe
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
Wyząbkowane opony nie powodują bicia _przy hamowaniu_ tylko buczenie/szum nonstop podczas jazdy.
Klocki wyczynowe - też nie, jeździłem na klockach Ferodo DS uno (dość wyczynowe) i nie powodują bicia.
Jeśli coś się pojawia po serwisie to na 90% wina tego serwisu. Jedno naprawione - wymienione, to drugi problem przy składaniu, z niechlujstwa, z nieuwagi itp.