Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Temat: Bella z ogłoszenia: Alfa 159 pakiet TI zadbana os.prywatna

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał DJ_Pablo Zobacz post
    Przecież wiem, sam kolor nadwozia zresztą też to potwierdza
    Jeśli mnie pamięć nie myli to Ti mogło wyjść w każdym kolorze , jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał CoolPhone Zobacz post
    Auto wygląda bardzo fajnie (mówię o ogłoszeniu) i nie można podważyć tego, że jest doinwestowane. Przebieg oczywiście sprawia podejrzenia bo w tym temacie z lipca http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...owa_159_a.html podane jest 130 tyś (ale mogło to być zwykłe zaokrąglenie). Ogólnie nie jestem żadnym specjalistą w sprawdzaniu używanych samochodów i załatwiam sobie pomoc w tym. Jesteśmy na etapie załatwiania oględzin (nietypowa sytuacja bo ktoś to robi za mnie, a mianowicie Ci Panowie: https://www.facebook.com/AutoMotoSerwisChannel). Jeżeli coś w aucie jest kombinowane to najpewniej to wyjdzie, ale to tylko taka przezorność - kontrola podstawą zaufania ;] Natomiast jeżeli wszystko jest ok to cena chociaż wyższa od innych aut z rocznika to jest oczywiście jak najbardziej do zaakceptowania.
    i co tam chłopaki z kanału wymodzili ?

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Ogier Avatar admor
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    Insignia A20DTH, RX-8 Renesis High Power

Domyślnie

Na chwile obecną ogłoszenie nieaktualne, jest szansa ze zostanie w rodzinie na czym mi zależy nie ukrywam tylko wszystko zalezy od finansów kupującego, czas pokaże w najbliższym czasie....

Użytkownik Embrion Avatar CoolPhone
    Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 2009r DISTINCTIVE

Domyślnie

Próby umówienia się ze sprzedawcą na oględziny trwały dwa dni, ale przez cały ten czas komórka podana w ogłoszenia była wyłączona. Odpuściłem temat - dziś możemy przeczytać oficjalną wersje sprzedającego dlaczego było tak, a nie inaczej.

Umówiliśmy się na oględziny tej alfy z Bytomia:
    http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...rakolwiek.html

Totalna porażka, już przed samym Bytomiem sprzedający zaczął kręcić i ściemniać - do spotkania (o oględzinach już nie wspomnę) nie doszło - 80km w jedną stronę na nic. Szukam dalej.

Użytkownik Romeo Avatar czosnek1802
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v

Domyślnie

Ostatnio czesto handlarze pisza tak w ogloszeniach itp ze na alfaholikach go znajdziesz itd itp... a unfo prawda. Poprostu znaja forum wiec pisza z mysla ze ktos kupi bo przeciez od alfisti

Użytkownik Ogier Avatar admor
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    Insignia A20DTH, RX-8 Renesis High Power

Domyślnie

Proponuje nie siać falszywej propagandy jak nie macie pojecia o faktach, chyba ze ktos dorabia jako wróżka.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    STA
    Auto
    Brera

Domyślnie

Cytat Napisał CoolPhone Zobacz post

Umówiliśmy się na oględziny tej alfy z Bytomia:
    http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...rakolwiek.html

Totalna porażka, już przed samym Bytomiem sprzedający zaczął kręcić i ściemniać - do spotkania (o oględzinach już nie wspomnę) nie doszło - 80km w jedną stronę na nic. Szukam dalej.
    Tzn co krecil? Bo chce ja zobaczyc niedlugo a mam blisko.

Mieszka w
    Oświęcim
    Auto

Domyślnie

Dzień przed oględzinami wyosliliśmy pacjentowi, że potrzebujemy lekko 2h czasu na dokładne sprawdzenie samochodu i ważne jest żeby nie umawiał innych w tym czasie. Dogadana godzina 14.00 - 14.30. Facet podał jako adres plac w Bytomiu, plac Jana 6, ale jakiego to już nie napisał. Myśleliśmy, że pisał pewnie na szybkiego smsa i zjadł jedno słowo. Po 14 dzwonimy, że za chwile wjeżdżamy do Bytomia i gdzie dokładnie mamy się kierować na to słyszmy żebyśmy się śpieszyli bo za pół godziny przyjeżdżają następni... Po wymianie zdań połączenie się zerwało. Za chwilę dzwoni, że teraz nie może bo pracuje w pogotowiu czy coś i żebyśmy zadzwonili po 18.00! W między czasie coś ostro pokręcił bo do mnie dzwonił jakiś gość ze Sosnowca mówiąc, że jedzie oglądać tą alfę i pytał czy nie bd zły jak będzie wcześniej (sic!). Ręce opadają.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9@185KM/385nM 2007

Domyślnie

Heh, ciekaw jestem finału.
    Kilka razy dzwoniłem do gościa aby się umówić na oględziny, ale mogłem tylko w sobotę. Jako, że mam ponad 700km to prosiłem aby przytrzymał mi ją 3 dni. Następnego dnia chciał zaliczkę na którą się oczywiście nie zgodziłem. Następnie dzwoni i mówi, że ma 6 chętnych na oględziny. To ja mówię "ok", nagle pojawiło się 6 osób, trudno, jak sprzeda to sprzeda. W ostatni piątek (03.10) dzwonię aby zapytać czy auto sprzedane, bo jeśli nie to chętnie się wybiorę. Niestety poszło (niby), więc sobie odpuściłem i "molestuję" admora

Co ciekawe ogłoszenia cały czas wiszą.

Mieszka w
    Oświęcim
    Auto

Domyślnie

Poradzę tylko tak zdroworozsądkowo - odpuść sobie te samochody... Były to moje pierwsze dwa samochody "wzięte na ruszt" i oba okazały się przypałem, a jestem już po trzecim i to też konkretnym wale. Nie odpuszczam, ale coraz sceptyczniej patrze na te wszystkie igły z ogłoszeń. Jedno jest pewne - nie opłaca się szukać samochodu dalej niż 100km od domu!