Wymiana opon zimowych na nówki![]()
Wymiana opon zimowych na nówki![]()
hmm to od 1,5 miesiąca zrobiłem w zasadzie tyle:
1) Wymienione zwrotnice na oczyszczone i pomalowane (w starej nie działał czujnik)
2) Wymiana tłumika końcowego
3) naprawa "Drobnego uszkodzenia podłogi" - naprawiając to miałem ochotę udusić poprzedniego właściciela
4) komplet rozrząd filtry i płyny nowa uszczelka pokrywy
5) Nowe zimówki runflat
6) Renowacja podsufitki (było zimno wyszło ok ale na wiosnę będzie alcantara)
7) Poduszki Amortyzatorów przód
8) Przegub prawy zewnętrzny
9) Wahacze górne przód i tuleje wzdłużnego tył
10) Teraz zabieram się za czyszczenie "gumowatych" plastików i montaż dodatkowego doświetlenia otwartych drzwi.
Moja Włoszka zabiera mi cały wolny czas
Pozdrawiam
Nabyłem cztery kapsle na felgi org Alfa Romeo
Odemnie Alfunia dostała kompletny rozrząd, olej, filtr oleju, filtr paliwa, powietrza, kabinowy, ściągnięta i uszczelniona ponownie misa, ale to nie to okazało się wyciekiem tylko uszczelniacz miarki oleju który wchodzi do bloku silnika, a żeby się tam dostać i wydłubać go trzeba było wydrzeć dpf. Gumeczka zamówiona alfunia czeka rozdlubana i mam nadzieje ze to będzie koniec z wyciekami.
Ostatnio edytowane przez stunt_rider ; 17-02-2014 o 01:02
wlasnie wrocilem z garazu, wszystko wymyte wyczyszczone, poskladane, gumeczka zmieniona auto pochodzilo chwile rozgrzalo sie narazie niby nic nie wyszlo i oby tak zostalo. Teraz tylko lac i cieszyc sie jazda![]()
Zalozony komplecik.jasnych skorek.plus podlaczenie grzania![]()
Wymienione osłony maglownicy,oslony przegubów,łaczniki stabilizatorów,tarcze i klocki przód i malowanie podwozia.
![]()
Mycie ręczne+wosk twardy
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Jakiej firmy wosk bo ja w gwarancje typu 12 miesięcy nie wierze , zimowe warunki z solą czyszczą szybciej