@mathec to nie jest alfa z mojego przedziału ja mam na alfe max 27k a ona jest po 37k. Pojechałem tam sobie ją tylko pooglądać i przejechać się jednostką 120KM żeby faktycznie zobaczyć czy jest słaba czy wystarczająca.
@mathec to nie jest alfa z mojego przedziału ja mam na alfe max 27k a ona jest po 37k. Pojechałem tam sobie ją tylko pooglądać i przejechać się jednostką 120KM żeby faktycznie zobaczyć czy jest słaba czy wystarczająca.
Handlarz to handlarz, jest nastawiony na zysk. Pewnie da się ustrzelić dobry samochód w komisie, ale statystycznie rzecz biorąc jest to trudne. Więc po co ryzykować. Przeważająca większość aut u handlarzy to samochody sprowadzone. Ich ceny są też statystycznie mniejsze od samochodów sprzedawanych przez osoby prywatne w kraju. Tymczasem jak wejdzie się na mobile.de lub inny zagraniczny serwis ogłoszeniowy, to średnie ceny są z reguły wyższe od tych notowanych u nas. Więc jakim cudem samochód w polskim komisie jest tańszy nawet od tych polskich?
Kolego tak upierdliwie sprawszasz szyby i to wszystko? Sprawdz czujnikiem grubości lakieru powłoke lakieru tego samochodu i będziesz więcej wiedział, a nie szyby. Trafisz na dobre autko ale nie weźmiesz bo 2 szyby sie nie zgadzają, tak? A złodziej i kamień się do tego mógł przyczynić, czyż nie?
Jedź na do serwisu i wydaj trochę kasy przed kupnem oni ci tam sprawdzą wszystko za co zapłacisz, powłoke lakeru, podłącząm pod kompa, kumaty serwisan powie ći może czy licznik był kręcony, dowiesz się o historii auta.
marcinq24, Tak też zrobię jak tylko znajdę egzemplarz dla mnie. W/w to samochód poza moim budżetem, pojechałem sobie go pooglądać bo miałem blisko. Pooglądałem pojeździłem. Wychodzę z założenia że lepiej pooglądać więcej egzemplarzy bo jak się już trafi na ten swój to żebym miał do czego się odnieść. Wypisałem tylko szyby bo nie wiedziałem na co mam patrzeć. Pozdrawiam
Szyby to element eksploatacyjny, szczególnie przednia. Jej wymiana nie świadczy absolutnie o niczym.
Były: Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V @175KM/374Nm tuned by weloo [galeria na Flickr] | Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V
Czy w alfach skrzynia biegów chodzi dość ciężko? Jeżdżąc wersją 1.9 120KM z 2010rocznika biegi wchodziły dość ciężko, handlowiec trochę mi przywalił stwierdzeniem że alfa to samochód dla mężczyzn stąd te większe opory przy zmianie biegów.
Tak, zamierzeniem producenta byl lekki opor przy zmianie biegow(a moze to ta skrzynia z opla tak mai dopisali teorie do faktu). Biegi powinny jednak wchodzic plynie i precyzyjnie. jedynie 2-jka zdarza sie ze czesto haczy.