witam! ja jestem w trakcie usuwania tego ustrojstwa. Zmiana programu 400zł :/ nie jest mało ale mam nadzieje ze bedzie warto. Pozostaje jeszcze kwestia mechanika ile weźmie. Ale wszyscy ktorzy to zrobili mówią ze warto. W moim przypadku zdecydowałem sie na to dlatego ze przez filtr DPF rozwaliło mi turbo. Naszczęśćie tylko tak że koszt jej naprawy wyniósł 350zł. Po podlączeniu do kompa pokazało że filtr DPF jest zatkany w 72 %! robie krótkie trasy swoją niunią (20/50km). Dodam że auto jest po chipie 120KM/150KM. Fakt zabrałem się za wszystko ok du.. strony ale to tylko moja wina bo jestem wiatrem podszyty. Moze i by moja turbinka żyła do dziś gdybym najpierw pojechał na komputer sprawdził filt DPF a później chipował. Bo turbo zaczęło gwizdać tydzień po chipie. Ale nie żałuje bo różnica jest. Moja druga bella i na pewno nie ostatnia. Poprzednie diesle zawsze chipowałem w tej samej firmie i nigdy problemów nie było. Czy będe zadowolony z usunnięcia filtra?nie wiem... ale jak był też nie byłem z niego zadowolonynapisze za kilka dni jak troche pojeżdzę ile jest zaa i czy jest coś przeciw. I ciekawe jak bedzie ze spalaniem
teraz 7.4l !! koło domu. Jak robiłem trasy to 6.5l. Pozdrawiam alkoholików
<3