Witam kolegów
chłodnice wody w 145 w ts i boxerach są te same?
jeżeli tak to jaką polecacie?
pozdrawiam
Witam kolegów
chłodnice wody w 145 w ts i boxerach są te same?
jeżeli tak to jaką polecacie?
pozdrawiam
Witam kolege
niestety nie są takie same przerabiałem to przy swoim tylko od klimy pasuje
Mi spasowała z 1.4 ts-a, ale trzeba patrzeć na to by była do wersji z klimatyzacją bo bez są inne mocowania na wiatrak.
Nie dałem dużo a bardzo dobra
A od kilimy to wiem że w każdej 145 identyczne
ja kupiłem kolego od ts i nie pasowały mocowania i boxer ma inaczej ułożone otwory do węży
ja niecałe 2 tygodnie temu skończyłem przerabiać temat chłodnicy wody i klimy do boxera,
tak jak powyżej do klimy jest to samo do ts i bx, co do wody to ts ma węże po jednej stornie, bx po przekątnych, do bx wersja bez klimy ma grubość rdzenia koło 5cm, jeśli masz klimę to boki chłodnicy będą miały 5cm, a rdzeń 3,5cm. Gdy zamontujesz tą grubszą+klima to obudowa wentylatora może przycierać się o któreś koło pasowe.
Ja mam do sprzedania chłodnicę wody,używkę, tą o grubości 5 cm, używałem ją 2 lata, a kupiłem w ciemno używaną, wtedy nie wiedziałem że są różne rodzaje. Teraz usprawniłem klimę i musiałem kupić z cieńszym rdzeniem.
Ostatnio edytowane przez krajan ; 10-10-2014 o 18:29
A w sumie racja, bo na akcji były do wyboru 2 rodzaje, z wężami po 1 stronie i do bx po 2 stronach.
Ale jak by ktoś potrzebował to dam namiary na aukcję do bx bo moja się dobrze sprawuje.
Do Boxera poleca chłodnice Valeo- zadzwoń do Łódzkiej firmy Namlet.
Tam, gdzie kończy się rozsądek jest prawdziwa motoryzacja czytaj- Alfa Romeo!!!
![]()