Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Czerwona GT Mierzęcice, Niebieska Sufczyn

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    GT 1.9JTD

Domyślnie Czerwona GT Mierzęcice, Niebieska Sufczyn

Hej.

Po przejechaniu 600 km i obejrzeniu dwóch GT mam parę informacji dla przyszłych oglądających.

1. Czerwona http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gt-a...tml#b91933e1e1

Na wstępie rzuca się dość niesympatyczne podejście sprzedającego. Dłuższe oględziny świadczą niby o szukaniu rzeczy na czym można zbić cenę. Jak usłyszałem " Jak sprzedawałem samochód za 80 tys. to Pan przyszedł, przeszedł wokół i powiedział że piszemy umowę" . Zazdroszczę zaufania, też bym chyba tak wolał.

Ale do rzeczy. Główna rzeczą jest problem z przycinającym się EGR. Zapalona kontrolka, choć po paru odpaleniach zgasła, błąd w ECU jest.

Lakierniczo: malowany lewy błotnik i przedni zderzak. Pogryziony przez psa ( dosłownie jeszcze czegoś takiego nie widziałem ) poza tym przydałaby się polerka. Lekko wgnieciony rant prawego nadkola.

Wycieków nie ma ale mimo elektronicznego wskazania minimalnego stanu oleju nie jest uzupełniany tak samo jak płyn chłodniczy.

Odprysk który zaczyna powoli pękać na przedniej szybie poniżej wycieraczki ( wedle sprzedającego jeżeli nie pękła w zimę to znaczy że jest dobra)

Jazda próbna .... hm ciężko stwierdzić bo sprzedający nie dał się przejechać, padła jedynie propozycja że on może kawałek przejechać. Po przejechaniu 230km nie mogliśmy sobie tego odmówić. Ciężko było coś stwierdzić bo ani nie był przyciśnięty ani nic. Zawieszeniowo cicho.

Oponki z 07. Klocki, tarcze ok ( przód TRW)

Ostatecznie nie porozumieliśmy mimo ładnego wnętrza co do ceny. Sprzedawca skłonny był jedynie zejść 500 zł co przy niskim wyposażeniu i stanie technicznym było dla mnie nie akceptowalne.

2. Niebieska . http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gt-2...tml#d01afbf8b4

Lakierniczo: większość elementów malowana dwa razy. Parę głębszych rys do podkłady na masce. Dziwę rysy nad lewymi drzwiami lakieru brak podkład ok. Kilka odprysków.

Środek zaniedbany. Przepalone fotele, boczek. Przytopiona popielniczka.

Najważniejsze, silnik. Słychać metaliczne stuki w okolicy 4 cylindra + dymek mocniejszy niż powinien mogą świadczyć o przelewaniu wtryskiwacza.

Dodatkowo klimatyzacja nie chłodzi, sprężarka się załącza.

Ciężko o jakiś porządny model GT
    Ostatnio edytowane przez pawel365 ; 11-10-2014 o 21:48 Powód: Dodanie linków

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

skąd ja to znam ze problem kupic gt)