[159] Felga do Ti

Arni146

Nowy
Auto
Do niedawna - AR 156 SW 2002 1,9 JTD Aktualnie - AR 159 SW Ti 2010 1,9 JTDm
Witam,
czy ktos moze sprawdzal lub sie orientuje czy ten model 17tki AR wejdzie do duzej tarczy i zacisku brembo?

attachment.php

Konkretne pytanie konkretna odpowiedz, czytalem juz watki na ten temat, ale opinie sa niejednoznaczne, niektorzy pisza o wybranych ET niektorzy ze kazda 17tka oryg z AR.
Kwestia ze wiekszosc oryginalnych do 159 maja rozne ET a nawet i rozstaw srub.

Dzieki jesli ktos moze wspomoze,
Pozdrawiam,
Bartek

Załączniki

• 4649100652_1.jpg
    4649100652_1.jpg
    76.2 KB · Wyświetleń: 480
Daj mi informacje ze dedykowane felgi do 159 maja różny rozstaw śrub to Cię ozloce.a jeśli ma być konkretnie to tak.pasuja.

hmm no glowy nie daje ale troche juz naszukalem sie informacji o tych kolach i chyba gdzies widzialem ogloszenia raz z rozstawem 5x110 a gdzies z rozstawem 5x112 takze tez juz zglupialem.

Dzieki misiu7911 za konkretne info, jakbym mogl jeszcze Ciebie troche pomeczyc i dalej spytac, bo slyszalem ze są trzy rodzaje obudowy zacisku w Ti i do jednej z nich niby cos nie gra. Ja mam auto z 2010r, co to za rodzaj obudowy nie wiem, ani tak samo nie wiem czy w ogole byly rozne :P

co do ET : te ktore pokazalem na zdjeciu nie wiem jakie maja ET,
widzialem inne oryg AR 17tki maja ET 41
a tutaj są takie ladne oryg AR 17tki z ET 35 : http://allegro.pl/nowe-felgi-w242-alfa-romeo-156-147-17-cali-i4602566275.html

Wszystkie beda pasowac?
Teraz mam oryginalne 18tki TI i wolnej przestrzeni to jest tam z kilka milimetrow :P

DZIEKI!!

Rozstaw podawany np w opisie na allegro moze byc bledny bo ktos sobie taki wpisze i tyle .

Piszesz ze masz 18ti ?
Do 159?
Jakie to byly do ti 18 ?
Bo ti przeciez wychodzilo na 19 ti

A te z linku kolo org to nawet nie staly
No i maja 5x98
Wiec nie do 159 raczej :-)

Ostatnia edycja:
Bocian ostatnie wersję ti miały turbiny 18 a oryg.17 miały zawsze et 41 podobnie jak 18 i 19

Pytanie czy te fele że zdjęcia to oryginalne felgi od AR159 :)

Na pewno tzw repliki z et35 mają problem z przodu i bez dystansu nie podejda.

zly link podalem, jest jeszcze taki sam wzor felgi do 159 5x110

od 2009r montowali w wersji TI 18calowe turbinki, wygladaja jeszcze lepiej niz 19tki no i zawias troche mniej boli, takze na plus :D

A ja mam z II polowy 2009 i mam 19ti i wcale nie zaluje :)
A wyglad ? Hmmm
Mnie tam turbinki mniej sie widza i w 18 wolalbym nawet podkowy lub polksiezyce

Pierwsza fotka w temacie to ori.wg mnie oto to w 19 przebijają tylko moje:)

18 TeIkowe to zabieg księgowych ;)
Prawdziwe TI musi mieć 19. To taki sam aksjomat jak fele do GTA "telefony"

Komfort robi świeży bieżnik i młoda guma. Stare i lyse nawet 16 będą nie komfortowe.

Rafale ale to kwestia gustu:)

No i Rafal opisal wlasnie swoje odczucia :cool:
Ale nie tylko :)

Na foto 19" TI nie wyglądają tak dobrze jak na żywo i odwrotnie niektóre 18" np podkowy, gęste polksiezyce na żywo prezentują się gorzej niż na zdjęciach.

Amortyzatory
Powrót