Nowy kup i juz a nie jakies uzywki od saaba
No chyba ze miales na mysli nowke org saab
Nowy np ok 550/180/65 dwustronny to chyba cos kolo 3,5 stowki
takie rzeczy jak robić to na porządnie, oszczędzanie lubi się zemścić w najmniej oczekiwanym momencie - szczególnie, że koszty nie są jakieś mega wysokie, bo nie ma potrzeby kupować coolera z rdzeniem z najwyższej półki...
to moze i tak jednak zostane przy tym oryginalnym tylko ze noweczke zapakuje![]()
Ostatnio edytowane przez mateos22 ; 16-05-2014 o 12:06
ktoś już robił taki przeszczep? dużo przy tym zmian jest?
co Wy wiecznie z tym Saabem ?
jak bocian pisze, wrzucac nowke , nawet chinola, dokladnie wymiarem jaki podal i po temacie
..... powered by www.cinsoft.pl
Ja mam u siebie IC od Saaba 9-3 2.0 turbo. Mieści się idealnie. Dolot został poprowadzony najkrótsza możliwą drogą, trochę rzeczy trzeba było przenieść, Wyrzucić zasobnik powietrza, ale halogeny i filtr powietrza zostały na swoim miejscu. Zderzak pozostał nietknięty Koszt używki IC w idealnym stanie to 200zł. Do tego półtora metra kwasówki (60zł) oraz 8 kolanek silikonowych (220zł) i 8 opasek (110zł). Górę też zrobiłem na kwasówce ale to tylko 30cm rury + kolanko oraz redukcja silikonowa. I do tego robocizna rzecz jasna.
Wrażenia z jazdy niesamowite. czuć mega różnicę. Auto się nie dusi i ładnie kręci wyżej niż dotychczas. Upały już mi nie straszne
Suma sumarum kosztowało to trochę pieniędzy ale było warto i każdemu polecam.
Na zdjęciu przymierzony IC przed montażem:
![]()
A co myślicie o zastosowaniu sportowego katalizatora z wkładem metalowym o zwiększonym przelocie zamiast oryginalnego ceramika
Mógłbyś podać wymiary tego IC od Saaba? Zwłaszcza chodzi mi o długość
Można gdzieś kupić gotowe zestawy do montażu frontowego intercoolera do AR 156 2.4 jtd 20V? Chodzi mi chociażby o zestaw wszystkich złączek, kolanek itd.