Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Zamienniki lusterka

Mr_Bungle
    Gość

Domyślnie Zamienniki lusterka

Witam,
    zdarzyła mi się dość przykra, chociaż chyba typowa dla parkowania w mieście sytuacja. Ktoś przetrącił mi lewe lusterko (wygięte zostało odwrotnie do sposobu, w jaki się składa). W wyniku tego pękła obudowa (ten malowany element), chłopaki w warsztacie mi go przykleili, bo wg. nich w takiej sytuacji musiałbym wymienić lusterko w całości. Szybka, wkład i cała reszta maszynerii normalnie działa (lusterko podgrzewa się i reguluje elektrycznie), ale obudowa jest klejona, więc pewnie nie będzie to zbyt trwałe a i lusterka nie złożę jak znów będę tam parkował. W związku z tym chcę wymienić całe lusterko, ale oryginalne w ASO to wydatek niebezpiecznie drogi (mechanik powiedział, że tak gdzieś tysiaczka trzeba będzie liczyć), dlatego wolałbym porozglądać się za zamiennikiem. Na allegro takie lusterka kosztują w granicach 200zł, więc jest to fajny pieniądz, pytanie tylko, czy ktoś z Was kupował kiedyś zamiennik lusterka i czy będzie on pasował, czy różnił się od fabrycznego. Znalazłem takie http://moto.allegro.pl/item531312676...lewe_nowe.html Kupował ktoś kiedyś od nich taki gadget? Używane mnie nie specjalnie interesują, bo po pierwsze musiałbym je odebrać osobiście i pooglądać przed zakupem a poza tym nie są jakoś radykalnie tańsze.

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Z tym lusterkiem to zadzwoń do ASO tak z ciekawości chociaż żebyś wiedział na czym stoisz. Bo kiedyś kumpel na giełdzie lusterka do pewnego auta widział po 300 zł, zadzwonił do ASO i okazało się, że są po 200. Jak będziesz malował takie lusterko to musisz wiedziec, że na tworzywo będzie inna farba niż na karoserie.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

ViP Rowerzysta Avatar jazzu
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    AR 156 SW 1.8 TS (2001)

Domyślnie

Proponuje poszukać używanego, może nawet uda ci się trafić takie w twoim kolorze.
    I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...

Mr_Bungle
    Gość

Domyślnie

Właśnie w ASO mówił mi gość, że to może wyjść koło tysiąca i lepiej, żebym poszukał używanego albo zamiennika. Malowanie lusterka w ASO to około 100zł. Ja nie chcę używanego, bo musiałbym po nie osobiście pojechać a nie dostać pocztą a boję się sytuacji podobnej do tej, którą chłopaki mieli z reflektorami. Nie mówiąc już o fakturze itd.

ViP Rowerzysta Avatar jazzu
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    AR 156 SW 1.8 TS (2001)

Domyślnie

eee, ja kopiłem trochę części na allegro do alfy, i odpukać nie zawiodłem się jeszcze.
    Szukaj u ludzi, którzy znają te auta. np. Szwagry100

P.S. Uzupełnij profil
    I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    BMW E60 530i

Domyślnie

Cytat Napisał Mr_Bungle Zobacz post
    Witam,
    zdarzyła mi się dość przykra, chociaż chyba typowa dla parkowania w mieście sytuacja. Ktoś przetrącił mi lewe lusterko (wygięte zostało odwrotnie do sposobu, w jaki się składa). W wyniku tego pękła obudowa (ten malowany element), chłopaki w warsztacie mi go przykleili, bo wg. nich w takiej sytuacji musiałbym wymienić lusterko w całości. Szybka, wkład i cała reszta maszynerii normalnie działa (lusterko podgrzewa się i reguluje elektrycznie), ale obudowa jest klejona, więc pewnie nie będzie to zbyt trwałe a i lusterka nie złożę jak znów będę tam parkował. W związku z tym chcę wymienić całe lusterko, ale oryginalne w ASO to wydatek niebezpiecznie drogi (mechanik powiedział, że tak gdzieś tysiaczka trzeba będzie liczyć), dlatego wolałbym porozglądać się za zamiennikiem. Na allegro takie lusterka kosztują w granicach 200zł, więc jest to fajny pieniądz, pytanie tylko, czy ktoś z Was kupował kiedyś zamiennik lusterka i czy będzie on pasował, czy różnił się od fabrycznego. Znalazłem takie http://moto.allegro.pl/item531312676...lewe_nowe.html Kupował ktoś kiedyś od nich taki gadget? Używane mnie nie specjalnie interesują, bo po pierwsze musiałbym je odebrać osobiście i pooglądać przed zakupem a poza tym nie są jakoś radykalnie tańsze.
    Witam.

Jesli nadal potrzebujesz tego lusterka odezwij sie slom22@gmail.com
    gg. 1174414. Coś wykombinujemy na pewno w dobrej cenie.

pzdr.