DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
hej, właśnie zobaczyłam wpływ na konto - KASA JEST!... ale o 30 Euro mniej, niż wynika z faktury.... nie wiem, czy się śmiać czy płakaćgrunt, że sprawę jednak załatwili
Dodano po 3 minutes:
a od kiedy to skóra naturalna ma grubość 1mm a od spodu ma materiał zamiast zamszu?? Są modele, które mają skórę naturalną, to wiem, ale nie ten mój, choć Alfa wciska, że nią jest))))
Ostatnio edytowane przez gdynianka ; 23-10-2014 o 16:28 Powód: Dodano
30 EUR mniej? A to nie jest koszt przelewu międzynarodowego przypadkiem?![]()
gdynianka - powiedz proszę, sterowanie foteli masz elektryczne, czy manualne?
Prosty sposób na sprawdzenie czy skóra jest naturalna - wystarczy krople wody nanieść na materiał jeżeli jest naturalny to przynajmniej częściowo wchłonie a jeżeli sztuczny to nie (oczywiście nie może być świeżo po pastowaniu). U mnie wsiąka. Jeżeli chodzi o grubość - to czy twoim zdaniem na kierownicy też jest sztuczna (bo cienka)?
Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V
elektryczne
za głupka mnie chyba masz Kolego- od kiedy to skóra ma od spodu zamiast zamszu - sztuczny materiał (szaro-biały), do tego nie ma nawet min. zapachu wyrobu skórzanego? miałam już paru autach skóry i nigdzie to nir wygladało tak skajowato...żałosne.. jeździłam chwilkę na testach Julką 120KM LPG i ona miała prawdziwą skórę! różnica - kolosalna, zreszta nie ma co porownywać
Dodano po 2 minutes:
według Alfy, to jest SKÓRA, szkoda tylko, że nie dodają, że SZTUCZNA
Ostatnio edytowane przez gdynianka ; 16-12-2014 o 14:59 Powód: Dodano
Dziękuję za odpowiedź. Powiedz jeszcze proszę, czy nie miałas, masz może czasami wrażenia niestabilności mocowania fotela? Pytam, bo odnoszę czasem takie wrażenie. Chcę sprawdzić, czy to tak jest czy też tylko urojenia... A swoją drogą w mojej byłej Cromie po 7 latach w dniu sprzedaży skórzanej tapicerce nic nie można było zarzucić. Przy czym konserwowałem ją co 6 miesięcy. W Julce też chcę być konsekwentny w dbaniu o stan tapicerki, ale czytam posty jak np. gdynianki i już się zastanwiam, co to będzie za jakiś czas. Gdzie się podziała ta jakość?
Pełna skóra w wersji 120 TB na całym przodzie fotela i bokach wygląda na prawdziwą. Można chociażby to poznać po fakturze "skóry" z tyłu fotela, która już raczej tylko koło skóry leżałaZresztą czuć to w momencie konserwacji, w skórę Gliptone czuć że wsiąka, po tej skórze na tyle fotela można co najwyżej ten środek rozetrzeć.
Inną fakturę ma również skóra na podłokietniku, która też mam podejrzenia, że koło skóry mogła tylko leżeć.
Oszczędności w tej chwili robi nie tylko Alfa, w TVN Turbo już kiedyś było Mitsubishi terenowe w którym skóra ekologiczna popękała w trakcie gwarancji i dealer bronił się przed uznaniem tego jako naprawy gwarancyjnej.