Otóż to, dzieje się to za wcześnie, np. w Peugeotach dzieje się to dopiero w momencie zadziałania ABS-u.
Otóż to, dzieje się to za wcześnie, np. w Peugeotach dzieje się to dopiero w momencie zadziałania ABS-u.
ja tez mam belle z 2007 i tez nie mrugaja chyba, ze to z wiekszej predkosci dziala
06/2007 ani domykania szyb ani swiatel przy hamowaniu![]()
A moim zdaniem jest to w odpowiednim momencie, przy dynamicznym hamowaniu bez blokady kół jeszcze. Postawcie się na miejscu jadącego za Wami, reakcja jest zawsze opóźniona. A reakcja na awaryjne jest naprawdę wielka, kiedyś mrugnąłem "awaryjnymi" na autobanie innej alfie i niezłego zamieszania zrobiłem, wszyscy za mną hamowali. To był ostatni raz kiedy zrobiłem takie pozdrowienie. A moja Bella jest po lifcie, niestety nie mam zamykania szyb i najbardziej mi brakuje otwierania klapy bagażnika ze środka.
Może to nie na miejscu komentarz ale widziałem, że Porsche 911 przy hamowaniu nie mruga awaryjnymi tylko pulsuje światłami STOP. Fajny widok i bajer.
Mam pytanie, da się to jakoś wyłączyć? U mnie strasznie czule to działa. Praktycznie każde dosłownie lekko mocniejsze hamowanie ze 130-140 i awaryjne mrygają. Jakieś wyprzedzanie i hamowanie i zawsze się włączają.
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014
Byłem niedawno swoją na torze, troche się pobawić. Takie mi to wielkie Ti że na torze mruga jak opętane... tragedia.