A to przepraszam źle Cię zrozumiałem. Podgrzewacz jak najbardziej jest ok, miałem w poprzednim aucie i dawał radę![]()
A to przepraszam źle Cię zrozumiałem. Podgrzewacz jak najbardziej jest ok, miałem w poprzednim aucie i dawał radę![]()
George - widziałeś moją bryke i wiesz, że ten silnik co w niej siedzi to najpopularniejsza jednostka Fiata, pakowana w tamtych latach do całej rodziny Fiat/Alfa/Lancia.
Błąd wywala jedynie po odczycie ecu - kod chyba PO404 - od egr. Po wyjęciu zaślepki całkowitej brak tego błęduNatomiast na zegarach nic się nie wyświetla (mam jeszcze starszy sterownik).
Troche mnie to wkurza, bo mam w domu teraz dwie takie bryki z tymi samymi silnikami i mój grzeje się zdecydowanie dłużej, a zwłaszcza jak przez pierwsze 3km po uruchomieniu zimnego silnika jadę spokojnie co by olej choć troche rozgrzać.
Termostat nówka Behr, sprawdzałem dzałem fesem jak się rozgrzewa i wszystko ok z termostatem po wykresie temperatury. Na dniach wyjmę zaślepkę bo to w sumie z 10 minut roboty. Przynajmniej na zimę będe bez.
pozdro.
Ostatnio edytowane przez majster ; 26-10-2014 o 19:46
o ile pamietam GT ma w wszystkich wersjach z dieslem dogrzewanie, włącza się je pokretłami na konsoli lub przyciskiem.
Majster, wybacz, ale nie pamietam jaki masz silnik, trochę ich od naszego ostatniego spotkania widziałem
przepływem spalin można sterować recznie lub elekrtozaworem, nie jest to trudne do zrobienia.
pzd.
George - ktorym pokretlem albo przyciskiem?
przycisk z znaczkiem odparowania szyb, po włączeniu wzrastaja obroty dmuchawy, wystarczy je manualnie zmniejszyć.
pzd.