Ja WSP Itally 256 DBP zakupilem pod koniec wrzesnia i jestem zadowolonyNawet jak sie trafil raz jeden kraweznik i delikatnie ja przytarlem to nie widac tego praktycznie, gdyz dalej jest to czarna rysa...
Takze ja je polecam![]()
Ja WSP Itally 256 DBP zakupilem pod koniec wrzesnia i jestem zadowolonyNawet jak sie trafil raz jeden kraweznik i delikatnie ja przytarlem to nie widac tego praktycznie, gdyz dalej jest to czarna rysa...
Takze ja je polecam![]()
Dobrze jeszcze jedną dobrą opinię przeczytać. Pani Wiera do mnie odpisała (problem z kontaktem leżał po mojej stronie za co też i tutaj Panią Wierę przepraszam). Natomiast do Ciebie mam pytanie czy te 17 nie robią żadnych problemów z zaciskami Brembo? Jakie opony założyłeś na te felgi?
Mam powiększone tarcze i zaciski (opcja), czyli dokładnie takie jak w QV. Felgi wchodzą na zaciski i się nie ocierają ale zmieniając koła po zimie na jednym zacisku zauważyłem rysę (od góry zacisku, nie widać kiedy felga jest założona). Pewnie wleciał tam jakiś malutki kamyczek i to wystarczyło. Miejsca między zaciskiem a felgą jest mało ale jak popatrzyłem na fabryczną felgę 18 to miejsca nie jest jakoś dużo więcej.
Miesci sie tak samo jak orginalna 18tka.
Pasuje ale jest tam ciasno.... jak pisal Bacek, przy orginale jest tak samo ciasno przy zacisku, stad wazne jest wybierajac inne felgi aby dobrac ET 41 a nie sporo wieksze lub mniejsze...
Ja z tych DBP jestem zadowolony bardzo![]()
A co z certyfikatem?
Dzisiaj wymieniałem felgi z powrotem na letnie i okazało się, że owe zimówki są idealnie proste! Jak dla mnie w tej cenie rewelacja - polecam!
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Czy ktoś może tutaj wie, bo póki co z 10 serwisów mówi co innego, czy do kół 17 z hamulcami Brembo może być inne ET (oryginalne 41) przy zachowaniu pozostałych parametrów felgi i opony jak w instrukcji ?
Planuje kupić jakieś zamienniki na zimę, rozmiar 17 (mniejszy nie wejdzie), na allegro można znaleźć kilka opcji ale większość z ET 35, strona lagger.eu nie działa.
Dzięki za odpowiedz
jeżeli ET bedzie 35 to nawet lepiej niz 41 moim zdaniem. Kwestia kształtu ramion żeby na Brembo się wszystko zmieściło.
A dokłaniej to zastanawiam sie nad takimi felgami:
http://allegro.pl/nowe-felgi-w241-gi...676321960.html -> wszystkie parametry poza ET się zgadzają
podobne do WSP Italia. W leggera.eu chyba już nikt nie pracuje, strona nie działa, telefonów nikt nie odbiera.