Cześć wszystkim
Jestem Bartek i pochodzę z okolic Tanowa. O tym forum wiedziałem w sumie sporo wcześniej, niektóre tematy przeczytałem nawet od deski do deski, zwłaszcza przed zakupem mojej belli. Forum było i jest pożyteczne przy rozwiązywaniu wszelakich problemów związanych z alfami.
Dzisiaj postanowiłem jednak założyć konto na forum z powodu pewnej małej ulotki wetkniętej do szyby bocznej mojej alfy kiedy wracałem z kościoła (od Filipinów w Tarnowie niedaleko seminarium). Na początku myślałem ze to jakaś tam ulotka, jak zobaczyłem logo alfy pomyślałem ze pewnie coś w stylu "tanie części, serwis aut fiat, alfa romeo itd" ale popatrzyłem na drugą stronę a tam adres forum z ładną puentą na końcu "...Czy twoje auto ma duszę" ;p
Od samego początku kiedy zakupiłem samochód zauważyłem taką jakby więź pomiędzy ludźmi, którzy jeżdżą właśnie alfami. Nie raz podczas mijania lub postoju na światłach zupełnie obcy człowiek potrafi 'mrugnąć' światłami, podnieść rękę pokazując cześć lub OK albo po prostu się uśmiechnąć jako że zauważył człowieka który wybrał również akurat TĄ markę auta
Pozwolę się trochę pochwalić moją bellą, ale dokładniejszy opis wrzucę w odpowiednim dziale jak tylko znajdę trochę więcej czasu. Auto mam od roku, zostało sprowadzone z Niemiec przez zaufanego kolegę który się tym już od dłuższego czasu zajmuję.
Rocznik marzec 2007 z silnikiem 2.4 także ja 'załapałem się' jeszcze na wersje która ma 200KM, przebieg 158tys. wersja distinctive
Postaram się zrobić i wrzucić więcej zdjęć później, na razie dałem tylko te które zrobili moi znajomi podczas moje wesela
Co mogę więcej powiedzieć, odkąd myślałem o zakupie samochodu alfa 159 od początku była na liście, Zauważyłem że coraz więcej alf można spotkać na ulicach nie tylko 159, dużo osób zaczyna się przekonywać do tych aut. Moim zdaniem np te wszystkie audi i vw są trochę oklepane. Nie chce żeby ktoś mnie źle zrozumiał bo niektóre modele i silniki to też bardzo dobre konstrukcje ale np w kosztach serwisów nie ma jakiś diametralnych różnić a przy zakupie załóżmy w podobnych rocznikach, stanie i wyposażeniu alfa wypada lepiej aczkolwiek szybciej traci na wartości. No i przede wszystkim masz niesztampowo wyglądającą brykę którą się jeździ z bananem na twarzy
Jak do tej pory (odpukać) alfa nie sprawiała mi dużych problemów, jestem zadowolony z jazdy i ogólnie z użytkowania tego samochodu.
Postaram się odezwać wkrótce i napisać coś więcej o belli lub gdy będę w stanie pomóc na forum jakiemuś alfa-holikowi w rozwikłaniu jakiegoś problemu
Pozdrawiam