Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: [Gtv] Na co zwrócić uwagę przed zakupem AR Gtv.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Ja wiem czy 156 będzie tańsza w utrzymaniu...

Cytat Napisał salatin Zobacz post
    oprocz tego ze panewki moga ale wcale nie musza leciec.Tylko nie pisz mi ze wariator ,bo mam 200tys i raz wymienialem
    Jak dla mnie to to już wystarcza aby odpuścić ten silnik... Ale jeśli dla Ciebie zatarty silnik silnik jest czymś normalnym to gratuluję!
    Ktoś już szukał gtvki z teesem i jakoś nie mógł trafić na egzemplarz z niegrzechoczącym silnikiem. Pochwal się może ile kosztują graty i robocizna gdy robi się rozrząd w takim grzechoczącym silniku. Ile kosztują świece zapłonowe, ile przewody. Pewnie żadna czujka też Ci niepadła... O wytartych wałkach rozrządu też pewnie nie słyszałeś.
    Ostatnio edytowane przez omron8 ; 05-11-2014 o 23:12

jersey
    Gość

Domyślnie

Omron - V6 może i w serwisie jest drogie, ale za to motor solidny. I nie marudź na 156 bo Ci się auto po prostu nie podoba

Z drugiej strony po przygodach ze swoją... jak 156 to tylko sprowadzona z południa Europy gdzie ich rdza nie miała szansy napocząć.

Użytkownik Znawca Avatar salatin
    Mieszka w
    ALBA
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 Q2 2003,Giulia 2.9 V6 Bi Turbo.155 2.0 16V 97.

Domyślnie

Slyszalem o walkach jak sie jezdzi na syfie i wymienia olej co 20 tys .Swiece 400zl na 100tys, czyli 80 zl na 20 tys jak w normalnym aucie, to jest drogo? Wracajac do czujnikow, to jakie tam sa czujniki ktore kosztuja majatek a inne auta ich nie posiadaja .Nie dziwie sie ze mial problemy ze znalezieniem dobrego egzemplarza, jak szukal wsrod ludzi twojego pokroju.
    Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
    166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.

155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
    164 3.0 V6 12v- Byla
    155 1.7 TS- Byla
    159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
    Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
    https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Nie dziwie sie ze mial problemy ze znalezieniem dobrego egzemplarza, jak szukal wsrod ludzi twojego pokroju.
    Co masz na myśli?

Byś może coś pomieszałem, ale katalog ngk mówi, że to świece go 156 GTA: http://www.swiece-zaplonowe.pl/swiec...ngk-pfr6b.html Czyli ok 200zł za komplet. 600zł za wariata zostaje w kieszeni. Wymiana rozrządu w v-ce droższa, więc niech koszty nie paliwowe wyjdą na równo. 3.0 więcej pali ale dostajemy szybsze, rasowo brzmiące auto. Przy okazji bez obaw można nim pojechać dalej niż po bułki do najbliższego spożywczaka.

Wracajac do czujnikow, to jakie tam sa czujniki ktore kosztuja majatek a inne auta ich nie posiadaja
    Ale mózgowiec z Ciebie Czujnik może nawet być za darmo tylko co mi z tego skoro za lawetę zapłacę ze 100zł i cały dzień zmarnuję. Ale co tam! Grunt, że gówniany czujniczek jest tani... Widzę, że myślenie boli ludzi "twojego pokroju".

Dodano po 5 minutes:

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    I nie marudź na 156 bo Ci się auto po prostu nie podoba
    Gtv też mi się nie podoba 90-tka też jest straszanie paskudna, a taką z busso chętnie bym przygarnął.
    Teraz 156 pełni taką samą rolę jak nie tak dawno temu calibra. Czyli najtańsze pseudo sportowe auto na rynku... W tym momencie wolałbym rdzewiejącego opla 2.0 niż rdzewiejącą alfę 2.0
    Ostatnio edytowane przez omron8 ; 06-11-2014 o 08:28 Powód: Dodano

jersey
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Teraz 156 pełni taką samą rolę jak nie tak dawno temu calibra. Czyli najtańsze pseudo sportowe auto na rynku...
    Ale przyznasz, że zadbana 156 jest tak samo fajnym autkiem jak zadbana Calibra w oryginalnym stanie. Zresztą ten"problem" dotyczy wszystkich Alf chyba. Bo nawet 159 już na ulicach jak mrówek. Taka odrobinka luksusu za niską cenę

Ciekawe, czy doczekamy 156 masowo paskudzonych przez agro-tuning. Na razie tylko rdzewieją

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Zadbana 156 jest bardzo fajnym autem. Ale utrzymanie jej w idealnym stanie nie dość że jest trudne to jeszcze bardzo kosztowne.

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Bo nawet 159 już na ulicach jak mrówek
    Już kiedyś coś takiego napisałem to dostałem zjebkę, że to nieprawda

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Dziękuje za wszystkie podpowiedzi. Klamka zapadła i będę szukał 156 2.5 V6, najlepiej czerwoną lub ostatecznie czarną. 2.0 to jednak motor nie dla mnie. W moim obecnym samochodzie ( ma u mnie dożywocie ) który mam od 6 lat, jedyne co musiałem zrobić przez ten czas poza regularnymi wymianami oleju to kupić i założyć nowe klocki i opony . Więc chyba nie zniósł bym myśli, że mógłbym kupić auto, które jest jak "bomba z opóźnionym zapłonem". Gtv z silnikiem 3.0 jest na razie poza moim zasięgiem finansowym, ponadto jak tak pooglądałem zdjęcia i filmiki to ta 156 jakoś tak mi się bardzo spodobała.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Ice Zobacz post
    Dziękuje za wszystkie podpowiedzi. Klamka zapadła i będę szukał 156 2.5 V6, najlepiej czerwoną lub ostatecznie czarną
    No to powodzenia! Zorientuj się tylko czy czerwone 156 są faktycznie czerwone. Bo są samochody "kameleony". Z wiekiem z czerwonych stają się różowe. A różowa alfa niczego dobrego nie wróży

__________________________________________________ ______
    Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 07-11-2014 o 18:55 Powód: ot

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    No to powodzenia! Zorientuj się tylko czy czerwone 156 są faktycznie czerwone. Bo są samochody "kameleony". Z wiekiem z czerwonych stają się różowe. A różowa alfa niczego dobrego nie wróży
    Kiedyś większość czerwonych (nie metalicznych) samochodów była malowana lakierem jednowarstwowym, który po pewnym czasie "starzał się" od słońca, myjni, środków myjących itp., i robił się właśnie różowy. Teraz z dwuwarstwowymi (kolor+bezbarwny) nie ma tego problemu. Chociaż nawet z jednowarstwowymi nie ma większego problemu. Kiedyś kupiłem Renault 5 właśnie taką trochę różową i poszła w ruch pasta polerska i szmatka. Efekt był piorunujący. Wyglądała jakby przed chwilą z salonu wyjechała.