- zapytaj ASO
- w elearn będzie podane, o ile w ogóle to jest ważne
- eahacz dokręcamy jak auto stoi na ziemi
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Zamawiałem u Litwinów prawy przedlotowy (auto marzec 2007) jakieś 2 miesiące temu właśnie o tym numerze.
Dodano po 4 minutes:
Widziałeś jak to ktoś robił? Ja wymieniałem z kumplem mechanikiem wahacz i powiem szczerze, że nie ma dojcia do wahacza jak auto postawisz na kołach na ziemi. My robilismy wszysko na podnośniku tylko ustawiliśmy wahacz w odpowiedniej pozycji opuszczając auto na podnośniku i podtrzymując od spodu aby wahacz ustawił się w takiej pozycji jakby stał na kołach.
Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 07-11-2014 o 09:15 Powód: Dodano
Marcin, oczywiście masz rację. Niedoprecyzowałem wiadomości
Więc jak się da to auto ma stać na ziemi, a jak nie to postawić na ziemię, sprawdzić pozycję wahacza, podnieść auto i dokręcić![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
Ja ustawiłem "na oko" pozycje wahacza i dokręciłem
Nie ma problemu. Ja przed podniesieniem auta zapamiętałem możliwie dokładnie pozycje wahacza (względem krawędzi błotnika). Myślę, że mogłem się pomylić jedynie 2-3mm przy ostatecznym dokręcaniu nowego wahacza.
Poza tym... jakby to miało mieć kolosalne znaczenie to na pewno byłyby do tego specjalne narzędzia pomiarowe... zatem też nie ma co popadać w panikę z tym ustawieniem.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368