Witam
Kajetan Z Poznania się kłania
W poniedziałek nabyłem sobie GT 1.9JTD
W związku z tym mam parę pytań, jeszcze nie zbyt płynnie poruszam się na forum więc pozwolę sobie wyrzucić pierwsze swoje pytania w tym poście:
1. Na co zwrócić uwagę po zakupie, jak dbać itp itd?
2. To już bardziej do Poznaniaków, jakieś miejsca w poznaniu przyjazne Alfom? Chodzi mi tutaj o dobrych mechaników którzy mają Alfy i wiedzą jak się z nimi obchodzić.
2. Nie mogę znaleźć nic konkretnego o nawigacji oryginalnej i mapach, czy ma ktoś aktualne czy można dostać polskie, jeśli tak to pokrótce gdzie je dostać i jak wgrać?
3. Mam też zestaw dzwoniący Alfy i jest on oczywiście na kartę sim, ale czy są może jakieś adaptery bluetooth co by sobie smartfonika podłączyć?
4. Jaką trwałość mają mniej więcej na naszych drogach zawieszenia? Wielowahacze i te sprawy wiem, że jest to nietani interes ale co ile średnio trzeba wymieniać?
5. Mam też czujniki cofania, jak wrzucę wsteczny to trochę popikają troszkę chaotycznie po czym cisza, obadałem już gdzie są wtyczki do końca tygodnia wjadę na kanał i tam pogrzebię sobie, nie są mi one koniecznie do szczęścia potrzebne, ale lubię jak wszystko działa tak jak powinno tak więc zapytam, ktoś miał już jakieś doczynienia z podobnym problemem?
Więcej pytań nie pamiętam jak sobie przypomnę to dołożę, dzięki wielkie za pomoc i pozdrawiam