Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Swiatła awaryjne i migacze

independent3
    Gość

Domyślnie Swiatła awaryjne i migacze

Dzisiaj wymieniałem podświetlenie wskaźnika poziomu paliwa - zdemontowałem konsolę i przy okazji rozpiąłem dwie wtyczki od włącznika świateł awaryjnych. Potem niby wszystko złożyłem w odwrotnej kolejności ale nie działają awaryjne, a razem z nimi zniknęły kierunki. Myślałem, że to może bezpiecznik ale sprawdziłem i obydwa obwody są zabezpieczone różnymi bezpiecznikami. Czy może mi ktoś pomóc?

kubbaas
    Gość

Domyślnie

byc może podczas wypinania/wpinania uległ uszkodzeniu (choc byłoby to bardzo dziwne) włącznik awaryjnych... jest to połączone z działaniem kierunkowskazów... jesli możesz to podmień z innej alfy...

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Miałem identyczny problem jak ty po wymianie żarówek podświetlających pokrętła od klimatyzacji. Ja przy składaniu źle podłączyłem wyłącznik świateł awaryjnych . Niby się nie da bo kostka pasuje tylko w jedną stronę a jednak ....

Rozbierz jeszcze raz panel - sprawdź czy wszystko dobrze połączyłeś , no i obowiązkowo jeszcze bezpieczniki dodatkowe.
    Są one nad bezpiecznikami głównymi po stronie kierowcy. Nie widać ich na pierwszy rzut oka. Za te urządzenia jest odpowiedzialny bezpiecznik nr.9 tzn w tym dodatkowym komplecie jest to 3 bezpiecznik z prawej strony w 3 rzędzie licząc od góry inaczej ostatni po prawej stronie na samym dole w narożniku.

Napisz jak znajdziesz

Są zasłonięte plastikową kratką. Wygląda to mniej więcej tak :

[ 1][2 ][3 ]
    [ 4][5 ][ 6]
    [ 7][8 ][*] to jest ten bezpiecznik
    Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 13-02-2009 o 20:30