Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
W mojej 159 mam założone opony 225/40/18, teraz zastanawiam się poważnie nad zmianą i raczej jej na wiosnę dokonam na 225/45/18. Felga na oponach 225/40/18 wygląda bardzo ładnie ale nie na samochodzie ! Dziura jest tak wielka, że po prostu masakra z daleka wygląda jakby to były alusy 16 max 17. Także zalecam przy 225 zakładanie minimum 45.
Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie 225/45/18 i od tego obniżenie o 30/35 mm.
Założyłem do siebie na zimę oponki 225/45/17 i przy zawieszeniu z TI nie idzie jeździćCały czas o coś wadzę. Podłoga na wysokości 7-8cm, w efekcie na zwykłej drodze na hopce potrafi szurnąć... Trzeba będzie jednak szukać opon z profilem 50
![]()
Ostatnio edytowane przez kacperr ; 11-11-2014 o 13:38
Eh... ciągle te same argumenty. Niby ładniej, niby komfort a potem wychodzi że niehomologowane rozmiary są tańsze
"Kupiłeś krowę to musi Cię stać na łańcuch"
Sam piszesz że musisz poszukać "50" bo "45" nie dobre...opony od 156 nie nadają się do 159
Zostały mi z poprzedniego auta roczne micheliny alpin 4. Wszystkie po 8mm. Grzechem było nie spróbować, tym bardziej że kilku znajomych tak jeździ (co prawda nie w TI). Nie spodziewałem się, że 159 ma aż tak nisko podwozie.
Gadanie w stylu "Kupiłeś krowę to musi Cię stać na łańcuch" jest delikatnie mówiąc żałosne.
Kupiłem auto, ale nie stać mnie na jego utrzymanie i eksploatację więc muszę kombinować. Np z oponami
Tak lepiej? Mniej dosadnie?
159 stoi wyżej niż 156. Miałem 156 w sportpacku teraz jest TI i stoi wyżej.
Twoja opona jest o 11mm niższa niż zalecana
Ostatnio edytowane przez Jimmy ; 11-11-2014 o 18:32
Kupiłeś alfe w ti i nie stać cię na opony do niej?kup chociaż oryginalne ładne używki
![]()
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !