Witam, nie miałem płynu do spryskiwaczy przez kilka dni i teraz jak nalałem płyn do pełna,to spryskiwacz mi go nie "pluje" na szybę... Możliwe ,że coś się zapowietrzyło, czy to jakiś inny problem?
Proszę o pomoc.
Witam, nie miałem płynu do spryskiwaczy przez kilka dni i teraz jak nalałem płyn do pełna,to spryskiwacz mi go nie "pluje" na szybę... Możliwe ,że coś się zapowietrzyło, czy to jakiś inny problem?
Proszę o pomoc.
A słychać pompke spryskiwacza? Zapowietrzyć sie nie mogło, nie raz już zabrakło mi płynu i po nalaniu pompka bez problemu podawała![]()
Sprawdź na dobry początek może połączenia wężyków a jak nie to później spróbuj wyjąc pompę i lekko przeczyścić jątylko jak ją wyjmiesz to cały płyn szlak trafi bo wyleci xD
Może zaciągnęło brudy z dna i zatkało przewody, spryskiwacze, pompkę? A działa silnik spryskiwacza?
Otwórz maskę i odepnij wężyk od spryskiwaczy. Obojętne gdzie, byleby było Ci wygodnie i dopiero włącz spryskiwacze. Jak układ się odpowietrzy, załóż wężyk. Powinno pomóc, jeśli wszystko inne jest w porządku.
Pompka działą, słychać ją. Dzięki za pomoc. Jutro to ogarnę i Wam napiszę,czy pomogło.
Napewno pomoze , mi pomogli ale sam kombinowalem :-)