Strona 18 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111213141516171819202122232425 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 248

Temat: Zlot ogólnopolski 2015.

Użytkownik Świeżak Avatar manager5pl
    Mieszka w
    Sośnicowice koło Gliwic
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.4 TS rocznik 1997, Fiat Bravo Nuova 1,6 Multijet 105 HP ACTIVE Rocznik 2010

Domyślnie

Gadka o niczym.... Po pierwsze to najważniejsza rzecz - MIEJSCE, również ważne - TERMIN, długość, atrakcje i cena. Jak na razie to jest gadanie o dupie Maryni. Sielpia??? Fajne miejsce, Ale na samej Sielpi Polska się nie kończy. Te 17 stron dywagacji do niczego nie zmierza ( jak ktoś stwierdził zamiast bliżej to jesteśmy dalej od organizacji zlotu)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Przecież w pierwszym poście są konkrety - Owad czekał tylko na zielone światło, padło przy tym milion innych miejsc do organizacji a pytanie nie było z cyklu mega trudnych, po prostu - rezerwować czy nie... Skończyło się jak zwykle.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał kasztelan Zobacz post
    I właśnie dzięki takim tekstom, wytykaniu błędów, wymądrzaniu się co jest lepsze itp. doszedłem do wniosku że wszystkie spoty lokalne, jakieś większe czy nawet zloty ogólnopolskie można o kant dupy potłuc i coraz częściej mam ochotę wypisać się z tego forum i klubu. Ramek klubowych na aucie nie mam już od dawna bo zachowanie niektórych użytkowników na drogach doprowadza mnie do szału i wstydu jednocześnie, kilka ciekawych akcji bym pokazał tylko akurat nie miałem rejestratora. A jeśli chodzi o spotkania to lepiej zdzwonić i zgadać się z kimś z kim jest o czym pogadać, wymienić poglądy i dowiedzieć się czegoś ciekawego.
    Z tego samego powodu wywaliłem ramki (no dobra przełożyłem jedną na skodę felicie ) i mam teraz Pablowe, machałem łapką, ale Alfiarze na ramkach patrzyli się na mnie jak na debila (a może dlatego że mam blachy na B... ), więc mam to w głębok... Dziwne zachowanie ludzi na ramkach na drodze też miałem. I tak jak piszesz mam te samo zdanie o zlotach itd.
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 11-11-2014 o 22:02

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 ts r.2001

Domyślnie

Prześledziłam wszystkie wpisy dotyczące tego wątku, dlaczego? Dlatego, że chciałabym na taki zlot pojechać. I tak naprawdę to tylko pierwszy wpis w moim odczuciu był rzetelny. Szkoda, że nie pociągnięty. Ja się nie wypowiadam odnośnie tego co ma być na zlocie, gdzie ma być i na jak długo, bo jako laik nic nie mogę rzetelnego wnieść. Ale takie skakanie sobie do gardeł czy pisanie wyraźnie z nerwami na wierzchu niczego nie przyśpieszy i na pewno nie rozwiąże. Ale nie chcę nikogo pouczać. A co do wypowiedzi

Cytat Napisał bobryt Zobacz post
    Jak ktoś nigdy nie był, to mało co przyciągnie kogoś kilkaset kilometrów na zlot :/
    dlaczego uważasz że nie ma co nas przyciągnąć? Sama chęć poznania tylu miłośników tych pięknych samochodów, zobaczenie tylu Alfek w jednym miejscu, spróbowania się na torze, itp. Dodatkowe atrakcje i malowniczy krajobraz są oczywiście atutem, ale to nie wszystko. Nie wiem, może nie mam racji, ale co innego Ciebie przyciągnęło na pierwszy zlot, w którym brałeś udział, że mówisz, że nas nowych nie bardzo ma co przyciągnąć?
    Wiecie co w moim odczuciu na pewno nas odciąga? Jak się czyta te wpisy i patrzy jak każdemu to czy tamto nie pasuje, wpisy typu: jak Ci nie pasuje to sam weź zorganizuj i to że bardziej sobie coś wyrzucacie niż ustalacie. I po przeczytaniu kilkunastu takich stron od razu człowiek myśli, że to wszystko w rzeczywistości wygląda tak samo nijak jak się to czyta. Oczywiście bez urazy dla nikogo. Nie piję do nikogo bezpośrednio tylko to moje takie drobne spostrzeżenia.

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał Raisa88 Zobacz post
    Nie wiem, może nie mam racji, ale co innego Ciebie przyciągnęło na pierwszy zlot, w którym brałeś udział, że mówisz, że nas nowych nie bardzo ma co przyciągnąć?
    Mnie nie przyciągnął żaden "tor" (jak miałbym ochotę na harce na torze wybrałbym się na "TRACK DAY") Ja chciałem po prostu poznać społeczność forum "face to face" - to chyba normalne, co?...
    Uprzedzę od razu kogoś, kto będzie miał zamiar wyjechać z "melanżem"... Nie moi drodzy zlot nie jest zlotem Alkoholików, tylko Alfaholików
    Alkohol jest dla ludzi (a kto nie potrafi go tolerować w towarzystwie, to już jego indywidualny problem), i sprzyja nawiązywaniu kontaktów

Myślę, że jest to jeden z ostatnich moich wpisów w tym temacie...

Nie patrzcie na to, co klub może zrobić dla Was, spójrzcie na to, co Wy możecie zrobić dla klubu!

​Tyle by było ode mnie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał malin2k5 Zobacz post
    Nie patrzcie na to, co klub może zrobić dla Was, spójrzcie na to, co Wy możecie zrobić dla klubu!
    Trafiłeś w sedno, niestety my jako cały naród zawsze przyjmujemy postawę roszczeniowią.

Użytkownik Świeżak Avatar manager5pl
    Mieszka w
    Sośnicowice koło Gliwic
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.4 TS rocznik 1997, Fiat Bravo Nuova 1,6 Multijet 105 HP ACTIVE Rocznik 2010

Domyślnie

Wojtek - nie ma co pisać ( to tak jakbyś niewidomemu od urodzenia chciał opisać kolory), najpierw trzeba być uczestnikiem zlotu aby wyczuć klimat. Ci co nie byli niech żałują, że jeszcze tego nie doświadczyli. Mnie się zlot bardzo podobał, oczywiście wiele rzeczy można by było poprawić, ale nikt nikomu nie broni zaangażować się w organizację zlotu. Kto, jak kto, ale Ty oczywiście chyba najlepiej wiesz, co to znaczy dograć taki zlot. A potem jeszcze niepochlebne komentarze.... Na zlocie AR warto przynajmniej raz być.... Docenić też trzeba trud włożony w organizację, jeśli chce ktoś coś krytykować, to najpierw musi wiedzieć co, a jeśli twierdzi, że lepiej zlot zorganizuje niech pokaże. Osobiste refleksje: najważniejsze na zlocie jest poznanie w realu ludzi o podobnej pasji... drugorzędną rolę, chociaż też ważną spełniają atrakcje dodatkowe. Byłem w Sielpii i najlepszym dniem wg mnie był rajd turystyczny - nie przypuszczałem że województwo świętokrzyskie ma tyle do zaoferowania.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Nie wszystko jeszcze stracone, bo podobno stary się w Pruszczu zmienił, a jeden z forumowiczów poinformował mnie, że ma tam wtykę.
    Czekamy...
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

czy są już jakieś nowe informacje? ... połowa stycznia już a tu cisza ? ...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar jozofek
    Mieszka w
    wałbrzych
    Auto
    alfa romeo 156 1.9 jtd 156FL 2.4 JTDm 175 KM było obecnie 159 2.4JTDm Qtronic Ti

Domyślnie

Tak jest jedna ważna u mnie ROPA po 4.00 zł i zawsze taniej można będzie dojechać . A może DOLNY ŚLAK okolice piekne tylko toru brak , ale czy musi być? może zastąpić go czymś innym