Będzin... A cóż takiego ciekawego jest do zwiedzania na Górnym Śląsku? Eeee... Nie to, co w naszym Książęcym Cieszynie
To taka mała dygresya. Już nie będę spamował. Nie!
Będzin... A cóż takiego ciekawego jest do zwiedzania na Górnym Śląsku? Eeee... Nie to, co w naszym Książęcym Cieszynie
To taka mała dygresya. Już nie będę spamował. Nie!
Jakos nie slyszalem zbyt dobrych opinii o tym naprzeciwko fachu... tymczasem jak jedziesz ta drozka od starostwa w kierunku stawowej za targowiskiem, to kawalek przed targowiskiem jest mechanior co sie w makaronach specjalizuje. Do tego tematyka elektryki i silnika to polecam wąska w ustroniu. Nie kasuje niewiadomo ile a robi dobra robote. Na drobne naprawy, ktorych sam nie daje rady zrobic w garazowym zaciszu z powodu brakow w sprzecie jezdze do kumpla do debowca, on po godzinach ma swoj warsztacik...
Cześć. Potrzebuję zregenerować skrzynię w AR 159 1.9. Czy ktoś coś już robił w tej kwestii ? Prawdopodobnie padło łożysko skrzyni. Mam dziwny dźwięk w przedziale 50 - 120 km (później szum wiatru) który się nasila przy dociśnięciu drążka zm. biegów.
Mwowry wiem ze to robil w swojej 9tce, zapytaj komu dal... a on siedzi w branzy wiec raczej komus pewnemu.
Ostatnio edytowane przez tasiek ; 26-11-2014 o 16:32
Witam
Szukam sensownego mechanika lub kogoś kto ma pojęcie o TS-ach w okolicy Cieszyna najlepiej. Mam chyba wariator do wymiany ale nie jestem pewien czy po prostu nie jestem przewrażliwiony i potrzebuje kogos kto jasno by to mogl stwierdzic. Mozecie jakoś pomóc? Pan A. z Górek jeszcze funkcjonuje? bo widze że temat dosc stary;/ Prosze o jakies info lub wiadomość na PW pls![]()
funkcjonuje bylem w zeszly piatek.
W Górkach jest jeszcze drugi mechanik. Moim zdaniem dużo lepszy i duuuużo tańszy od tego tutaj wymienianego. Przynajmniej tak było w moim wypadku.
Zostawiłem mu ostatnio Alfę jak wyjechałem na wczasy. Kupił i wymienił wahacze przednie, dolne, łączniki stabilizatora z tyły, wykręcił i pospawał kolektor wydechowy, pobawił się z instalacją elektryczną, wyczyścił zaśniedziałe wtyczki,pokasował błędy które pokazywała, posprawdzał klimę. Koszt robocizny 120zł za całość. A i części mi załatwił w cenie niższej niż na Allegro.