Mam pytanie czy po woskowaniu FK1000 stosować Sonax BSD? Chciałbym aby wosk posiedział jak najdłużej. Podtrzyma działanie wosku czy też wręcz przeciwnie?
A jak nie Sonax BSD to jaki środek byłby ok żeby podtrzymać działanie wosku.
Mam pytanie czy po woskowaniu FK1000 stosować Sonax BSD? Chciałbym aby wosk posiedział jak najdłużej. Podtrzyma działanie wosku czy też wręcz przeciwnie?
A jak nie Sonax BSD to jaki środek byłby ok żeby podtrzymać działanie wosku.
Ostatnio edytowane przez andy1980 ; 13-11-2014 o 17:05
Każdy qd ma za zadanie podtrzymywać wosk wiec bsd zda tutaj egzamin.
Ja własne skończyłem 2-dniowe mycie autaglinka/menzerna 3000/cleaner/2x fk na zimę. Uff....
A - 4nano na szyby, 303 aero w srodku. Uszczelki drzwi i mam dość chwilowo![]()
He he ten dynamit to nitro gliceryna
Zwylka gliceryna nie wybucha.
Może to głupie pytanie, ale w który cleaner iść na początek: Duragloss Squeaky Clean, czy ClearKote Vanilla Hand Glaze?
Chcę na razie wymyć+wyglinkować auto, a później nawoskować na zimę. Zero korekty lakieru póki co - na to czas przyjdzie na wiosnę.
Temat ten (i inne, plus manual KHOT'a) przewertowałem już kilkukrotnie, a im więcej człowiek czyta, tym większy bajzel w głowie...
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Moj pierwszy cleaner to ClearKot Vanilla Hand Glaze i jestem mega zadowolona. Swietnie maskuje niedoskonalosci lakieru i wydobywa jego glebie. Praca z nim jest latwa i przyjemna.
Ostatnio edytowane przez blood_dd ; 14-11-2014 o 22:06
Ok, dzięki wielkie :-)
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki