Witam wszystkich. wymienial ktos juz samodzielnie swiece wsilniku 3.2 i jak wyglada sprawa ze zdjeciem kolektora da sie go zdjac bez zadnych niespodzianek ??
Witam wszystkich. wymienial ktos juz samodzielnie swiece wsilniku 3.2 i jak wyglada sprawa ze zdjeciem kolektora da sie go zdjac bez zadnych niespodzianek ??
Tak, wymieniałem. Rękami znajomego mechanikaNie miał problemów ani niespodzianek. No poza tym, że sporo tych różnych kabli i przewodów jest do odpięcia.
Przy okazji polecam czyszczenie przepustnicy i samego kolektora bo dostęp jest dobry.
Nie trzeba może później ustawiać przepustnicy?
Miałem Peugeot 206 RC z elektroniczną przepustnicą i po czyszczeniu okazało się, że konieczna jest kalibracja przepustnicy właśnie...
A tak przy okazji, ma ktoś nr świec?![]()
U mnie też z przepustnicą wszystko było ok.
Nr świec nie pamiętam ale na stronie NGK jest dobieraczka. Co ciekawe, nie mają świec do 3,2 JTS w Alfie 159, ale mają do Brery 3,2 JTSCiekawe co za różnica?
Tak z ciekawosci zapytam, jak wyglada procedura wymiany swiec? Duzo z tym zabawy w 3.2?
Zabawy trochę. Trzeba zdjąć kolektor dolotowy razem z przepustnicą, poodpinać kilka kabli, wężyków itd. Później zdjąć cewki. Zabawy jest więcej niż w rzędowych czwórkach, ale wszystko do zrobienia.