w moim służbowym Yaris-sie przy delikatnym ruszaniu komp pokazuje nawet 45l i jakoś się nie martwię![]()
w moim służbowym Yaris-sie przy delikatnym ruszaniu komp pokazuje nawet 45l i jakoś się nie martwię![]()
Raz też mi pokazało z 25/100 a dzień wczesniej wywalilo błąd czujnika ciśnienia, przeplywki i egra. Straciło moc. Po ponownym uruchomieniu chceck zniknął ale błędy musiałem usunąć.
Mam też pewnie te kierownicę przy turbo do wyczyszczenia.
Dziś rano po odpaleniu i ruszeniu pokazał 13/100 no i zawsze tyle jest. Potem już normuje się 5-6 bo do pracy 6km.
Może musisz sprawdzić pompę cr lub wtryski?
(A temat będę śledził)
wysłane z mt11
Ostatnio edytowane przez lukasnsk ; 12-11-2014 o 20:02
Jeśli pod światłą jedziesz z wciśniętym sprzęgłem to normą jest ze spalanie chwilowe wzrasta, ponieważ silnik pracuję na biegu jałowym i pobiera paliwo, jeśli będziesz się kulał na biegu to dopóki auto będzie zwalniać to będziesz miał 2l na wyświetlaczu. Normą jest też ze przy ruszaniu to chwilowe spalanie wzrośnie nawet do 15 litrów przy delikatnym ruszaniu, to jest spalanie chwilowe i takie może być.
Co innego to fakt ze 130zł to jakies 25litrów przy obecnej cenie paliwa. na 172 km to całkiem sporo, skoro miałeś wyciąganą głowicę to pytanie czy po ściągnięciu osłony silnika, masz sucho przy wtryskiwaczach czy nie. Sprawdz czy nie masz innych wycieków i daj znać
bym jezdzil służbowym to bym mogl nawet miec hamera ze spalaniem 200L/100i mial bym gdzies, nie przejmowal bym sie haha
Ja jak mam chwilowe na 1-2 biegu wieksze niz 18L to mnie telepie XD
Ostatnio edytowane przez nymkowy ; 16-11-2014 o 23:10