Strona 35 z 65 PierwszyPierwszy ... 252627282930313233343536373839404142434445 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 648

Temat: Mechanik!!Warszawa!!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar mariatchi
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Alfetka 156 SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał maybah Zobacz post
    Witam. Szukam jakiegoś specjalisty co wymienia nie drogo szyby. Mam do wymiany szybę przednią, jadąc na urlop walnął mi kamyczek z drogi i jest pęknięcie na ok 30cm, więc trzeba wymienić. Jak możecie to podajcie namiar a jak wiecie jakie ma jeszcze ceny to już w ogóle bajka. Warszawa najlepiej Białołęka
    Witam,
    ja wymieniałem w http://www.aga-pol.pl/ , chłopaki dobrze zrobili robotę, jak była gdzieś drobna korozja - oczyścili i zabezpieczyli. Za Pilkingtona z zielonym paskiem płaciłem ok 500 z wymianą, bez paska była tańsza o 50.

Użytkownik Embrion Avatar Andrzej1970
    Mieszka w
    Warszawa/Józefów
    Auto
    Alfa Romeo 2.0 ts 1999r nero vulcano

Domyślnie

Witam. Doradzam zapytać w AJS na ul. Jesiotrowej. To w okolicy. Warsztat może wyglądem z epoki Gierka ale nie to jest przecież najważniejsze.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Honda Civic

Domyślnie

Witam. To i ja dorzucę swoje trzy grosze z perspektywy mieszkańca warszawskiego Gocławia. Zakupiona przez zemnie alfa (156 1.9JTD 2004r) posiadała do zrobienia kilka drobiazgów oraz kilka większych rzeczy (zawieszenie, hamulce). Jako, że zależało mi żeby autko doprowadzić do pełnej sprawności postanowiłem wybrać się do polecanego w tym wątku ASO Twardowski (nie bez znaczenia była też dla mnie bliskość warsztatu). Wrażenie obcowania z wyższą kulturą mechaniki samochodowej zagwarantowane :-) Właściciel, Tomek, tak jak już ktoś tu napisał - bardzo pozytywny jegomość. Widać u niego pasję do marki i profesjonalizm.

Generalnie, miałem poczucie że samochód został dobrych rękach. Wręcz zbyt dobrych ;-) , bo po prześwietleniu samochodu okazało się że ma on troszkę więcej niedomagań niż to było widoczne na pierwszy rzut oka. Suma summarum, żeby zmieścić się w budżecie zleciłem naprawę "drobiazgów" i rzeczy ponadprogramowych a z hamulcami i zawieszeniem postanowiłem wybrać się do kogoś... tańszego. No, bo tu dochodzimy do minusa tego warsztatu. Jest drogo. Części jak części, ale robocizna... Podsumowując, polecam ale z umiarem. Na pewno warto wybrać się tam z samochodem który zamierzacie kupić. Kosztuje to chyba coś koło 300 PLN. Zapewne tak sprawdzonego auta nie kupicie, a jeśli już to sporo będziecie mogli się targować ;-) Warto tam wpaść jeśli alfę dręczy jakaś dziwna usterka, na pewno sobie poradzą. A i jeśli chodzi o koszty robocizny. Rozmawiałem o tym z Tomkiem, i jeśli nie zależy nam na czasie realizacji, możemy auto zostawić na dłużej, lub podrzucić "na wezwanie" to można negocjować zniżkę.

Naprawę zawieszenia (górne przednie wahacze i coś z tyłu) oraz wymianę hamulców (tarcze + klocki) powierzyłem Pawłowi Mikulcowi. Szybko i tanio (robocizna). Ale jeszcze tego samego dnia coś zaczęło mi popiskiwać z tyłu. Trochę się zdenerwowałem, ale po wizycie na forum stwierdziłem że to drobiazg i nie będę się przebijał na drugą stronę Warszawy na Emaliową ale poszukam jakiegoś warsztatu blisko domu. Powinni ogarnąć. I takim sposobem trafiłem na warsztat Coolcar na ulicy Kadetów (bliski Wawer). Problemem okazały się prowadnice klocków które nie były oczyszczone przed założeniem nowych. Klocek się blokował i stąd pisk. Całkiem przypadkiem (albo takie moje szczęście :-) znalazłem blisko warsztat w którym się znają na Alfach. Byłem tam jeszcze dwa razy i nie mam żadnych zastrzeżeń. W miarę szybko, ceny nie szokują, osoby które tam pracują na poziomie. Nie naciągają na koszty - np. zamiast naprawy stacyjki dostałem darmową poradę jak używać kluczyka żeby się nie zacinał ;-) (swoją drogą, na forum problem się pojawia, ale nie znalazłem takiego rozwiązania problemu).

Dla zainteresowanych dodam, jednym z warsztatowych samochodów jest właśnie Alfa 156, a jeden z mechaników posiada 166 benzyna V6. Rozmawiałem z człowiekiem, widać że zna i lubi tą markę. Po tej rozmowie trochę żałuję że nie zdecydowałem się na 156 w takiej benzynie ;-)

Mam nadzieje że moje doświadczenia komuś się przydadzą, i że za bardzo nie odbiegałem od tematu.
    Ostatnio edytowane przez andrzejbst ; 11-09-2014 o 19:53

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Indy
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 Distinct., 2.4 JTDM, 210KM

Domyślnie

... Czy ktoś może jeszcze się wypowiedzieć na temat Coolcar?

Cytat Napisał andrzejbst Zobacz post
    I takim sposobem trafiłem na warsztat Coolcar na ulicy Kadetów (bliski Wawer). Problemem okazały się prowadnice klocków które nie były oczyszczone przed założeniem nowych. Klocek się blokował i stąd pisk. Całkiem przypadkiem (albo takie moje szczęście :-) znalazłem blisko warsztat w którym się znają na Alfach. Byłem tam jeszcze dwa razy i nie mam żadnych zastrzeżeń. W miarę szybko, ceny nie szokują, osoby które tam pracują na poziomie. Nie naciągają na koszty - np. zamiast naprawy stacyjki dostałem darmową poradę jak używać kluczyka żeby się nie zacinał ;-) (swoją drogą, na forum problem się pojawia, ale nie znalazłem takiego rozwiązania problemu).

Dla zainteresowanych dodam, jednym z warsztatowych samochodów jest właśnie Alfa 156, a jeden z mechaników posiada 166 benzyna V6. Rozmawiałem z człowiekiem, widać że zna i lubi tą markę. Po tej rozmowie trochę żałuję że nie zdecydowałem się na 156 w takiej benzynie ;-)

Mam nadzieje że moje doświadczenia komuś się przydadzą, i że za bardzo nie odbiegałem od tematu.
    Ostatnio edytowane przez Lukasz A. ; 18-11-2014 o 21:48

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Andrzejbst, zainteresował mnie ten Coolcar i poczytałem opinie na innych stronach internetowych - mają dobre.
    Pytanie brzmi, czy znają się na silnikach AR?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR GTV 2,0TS, AR GTV Spider 2,0TS

Domyślnie

witam,
    przejrzenie wszystkich postów było ponad moje siły więc zapytam o: speca od alarmów. w swojej GTV mam takie ustrojstwo fabrycznie zespolone z centralnym zamkiem i odmówiło współpracy. wymienione baterie, sprawdzone bezpieczniki i nic. macie pomysł na...? możecie kogoś polecić, kto nie tylko mówi, że się zna, ale po pracy widać że temat ni ejest mu obcy. oczywiście Wawa i bliskie okolice
    m

Użytkownik Embrion
    Auto
    147

Domyślnie

Mam kilka rzeczy do ogarnięcia w zawieszeniu, poszukuję jakiegoś warsztatu na Bródnie/ Targówku, żeby blisko było, godnego polecenia. Wszystkie, które są na forum polecane niestety są trochę za daleko.

Użytkownik Świeżak Avatar kamil97
    Mieszka w
    Nieporęt
    Auto
    155 1.8 ts 97r. 164 3.0 V6 12v 96r 145 1.4 TS 16v 00r.

Domyślnie

AJS- Service ul. Jesiotrowa 23 http://www.ajs-service.pl/

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    AR 159 16v SW

Domyślnie

Siema,
    macie może numer do Pawła Mikulca? Znalazłem ten: 513502900, ale dzwoniłem już 3 razy i nie odbiera. Może mam nieaktualny?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar boney
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 166 2.4 JTD 136HP

Domyślnie

Masz aktualny numer. Zajęty jest pewnie pracą, próbuj co jakiś czas