Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 58

Temat: Kluczyk,scyzoryk nie dziala pilot

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1.9 JTD 8v 2002

Domyślnie

Wydaje mi się,że na 99% masz to samo co ja. Idź do gościa, on sprawdzi kluczyk czy wysyła sygnał, jeżeli nie (tak jak u mnie) płacisz 140 zł i na 2 dzień masz kluczyk jak nowy, z nowa baterią :-)

Namiary to: Hala targowa 1 piętro, znajdziesz na pewno.

Edit: e5nio, podejdź do gościa, myślę,że Twój problem również ogarnie :-)

Użytkownik Świeżak Avatar Gregi
    Mieszka w
    Rzeszów / Kraków
    Auto
    AR Giulietta Veloce 1.4 MA 150 KM + AR GT 3.2 V6 Busso + Abarth 595 Pista

Domyślnie

Kluczyk został sprawdzony u człowieka ze wspomnianej Hali Targowej - mój wysyłał sygnał. Stąd jedyne co pozostało to programowanie wszystkich kluczyków w body (w sumie dwóch), które wykonałem we własnym zakresie MES-em i właśnie to pomogło. Kluczyk działa ponownie

Użytkownik Pirat drogowy Avatar PassionatiPL
    Auto
    Była 156 1.8 TS Rosso, była AR 156 SW 2.5 V6 Nero i zamieniła się w 3.0 V6 Busso

Domyślnie

Skrobnę coś w temacie, co prawda u mnie sprawa dotyczy AR 156 SW 2000r, ale myślę, że to nie ma większego znaczenia.

Sprawa wygląda nastepująco. Pilot w kluczyku dzialał, czasem nie otwierał bagażnika, nagle działać przestał, gdy odebrałem auto z wymiany lamp (sądzę, że to czysty przypadek i wymiana lamp nie miala tu nic do rzeczy, gdyż nie mam modułu alarmu, ktory jest umiejscowiony niedaleko lampy). Tak więc przestał pilot reagować więc podjąłem nastepujące kroki:
    1. wymieniłem baterię - nic
    2. sprawdziłem u gościa czy kluczyk wysyła sygnał - wysyła
    3. udałem się do zaznajomionego ASO, w którym pobrałem kod do pilota wg VINU, auto zostało podpiąte pod examiner. Niestety podczas podawania passwordu (tego kodu) wywalało, ze jest on niepoprawny. Wykonaliśmy test otwierania zamkow z examinera i się otwierały. Odpięliśmy więc moduł centralnego (w bagażniku przy prawym nadkolu). Po odpięciu komputer pokazał że nie może się z nim połączyć i nie dało rady otworzyć zamków co pokazało, że prąd do modułu dociera i sam moduł jako taki reaguje na komendy podpiętego komputera.
    To że kod nie pasował może być spowodowane tym, że juz ktoś kiedyś wymienił moduł centralnego w tym aucie i po prostu od tego VIN nie pasuje.
    4. kolo z ASO wziął modul do siebie zeby sprobować z niego wyciągnąć kod ale się nie udało.
    5. postanowiłem więc kupić od fejsbukowicza moduł wraz z kartą i kluczykiem by podpiąć i zobaczyć czy będzie dobrze, ale fejsbukowicz alfaholik nie wyslał.
    6. Zaraz idę wykonać ostatnią próbę najbardziej banalną, podpiąć na nowo modul, bo jezdzilem tydzień bez i zobaczyć czy załapie. Potem odpiąć akumulator na jakiś czas i zobaczyć czy to pomoże. Innych pomysłów nie mam oprócz punktu numer 4.

Dodam, że z kluczyka w zamku centralny działa bez zarzutów.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

- a masz te binaria z tego modułu ?
    + e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm

Użytkownik Pirat drogowy Avatar PassionatiPL
    Auto
    Była 156 1.8 TS Rosso, była AR 156 SW 2.5 V6 Nero i zamieniła się w 3.0 V6 Busso

Domyślnie

Cytat Napisał bubu321 Zobacz post
    - a masz te binaria z tego modułu ?
    Binaria? w sensie ten kod z Aso rzekomo pasujący do tego modułu wg vin?

W temacie. Odpiecie aku nic nie dało. Obok modułu jest czerwona kostka przekaźnika, za co ten przekaznik odpowiada? Podmienilem na inny, wypialem tez go i nic nie zaobserwowalem.

Edit. Kupiłem w parze moduł centralnego z pilotem od tegoż auta i wszystko śmiga jak złoto. Wniosek taki, że kod zapamiętany jest w module i jak się ma kod to pikuś, ale jak się nie ma tak jak ja, a kod po VIN nie pasował do modułu to zakup takiej pary jest najlepszym i najprostszym rozwiązaniem Dodatkowo mam VIN pasujacy do tego modułu więc kod z ASO na wszelki wypadek sobie wezmę pozdr.
    Ostatnio edytowane przez PassionatiPL ; 05-12-2014 o 18:52

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Czarna
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa 147 1.6TS 16v , +gaz

Domyślnie

podpinam się pod temat ! Też mam z tym problem i do wymiany są wnętrzności pilota .... jeden gościu z Krakowie powiedział mi za to 200-250zł + wykupienie kodu w serwisie.
    Czy zna ktoś szpeca który zrobilby to taniej ???????

Użytkownik Maniak resoraków Avatar alcapone154
    Mieszka w
    Nad Krakowem
    Auto
    159 2.0 / ex147

Domyślnie

Cytat Napisał Czarna Zobacz post
    podpinam się pod temat ! Też mam z tym problem i do wymiany są wnętrzności pilota .... jeden gościu z Krakowie powiedział mi za to 200-250zł + wykupienie kodu w serwisie.
    Czy zna ktoś szpeca który zrobilby to taniej ???????
    Tez szukam kogos w krk. W kluczyku siostry nie dziala pilot. Dzialal po zakupie i przestal. Jesli ktos jest w KRK co sie na tym zna niech da znac albo poleccie kogos.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa romeo 159 1,9 16v

Domyślnie

Witam. Padł mi centralny zamek. Nie moge otworzyć i zamknąc samochodu. Grotem otwieram i zamykam auto.Mało tego podczas zamykania gdy dluzej przytrzymam to okna mi zamyka. Wywala blad 1005 Transporder TEG.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa 147

Domyślnie

witam mam tez taki problem w ar 147. jesli jest ktos z okolic krk co mi to ogarnie prosze o info dzieki

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Pablo_147
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS

Domyślnie

Witam, mam podobny problem. Mianowicie ostatnio wymieniałem z tylne hamulce w swojej alfie, samochod był cały czas otwarty. Po powrocie do domu pilot nie chciał już zamykać samochodu. Powiem tylko, ze sprawdzilem wszystkie bezpieczniki i nie są przepalone. Z przycisku na panelu w samochodzie moge normalnie go zamknąć i dioda mryga wiec raczej jest okej. Wiecie co w takim razie powinienem zrobic?