Czyli się potwierdza, że kombi będzie najwcześniej w 2016. Trza kupić 159. Poza tym zawsze jest ryzyko, że mi sie nie spodoba czego nie można powiedzieć o 159![]()
Czyli się potwierdza, że kombi będzie najwcześniej w 2016. Trza kupić 159. Poza tym zawsze jest ryzyko, że mi sie nie spodoba czego nie można powiedzieć o 159![]()
No cóż, w świadomości obecnych użytkowników AR to FWD - a Q4 to wyjątek,
od przeszło 20 lat RWD "wypadło" jednak ze słownika firmy (8C to jednak tylko karoseria AR, a 4C - oby była faktyczną zapowiedzią powrotu RWD).
Trzeba czekać na powrót RWD.
A tak z nieco innej beczki - polska oficjalna strona AR to jakiś dramat - dane techniczne modeli są nieaktualne (Giulietta QV), albo jeszcze ich nie ma (Sprint).
Ostatnio edytowane przez Archi ; 22-11-2014 o 15:08
Alfa Romeo Nel Cuore
8C to tylko karoseria AR? Mógłbyś to wyjaśnić? Owszem, silnik Maserati tak samo jak ma być w Giulii ale to niczego nie umniejsza AR
kolejne niby info
http://moto.onet.pl/aktualnosci/alfa...delu-159/6bc5j
Po co? I pytam całkiem serio. Co w samochodzie dla trochę bogatszego Kowalskiego daje RWD, czego nie da AWD? Czy nawet FWD z sensownym kierowcą? Przyspieszenie na prostej? Ok, a co jeszcze poza "prestiżem"? Wolałbym nowe AR z jakimś sensownym, "sportowym" AWD w rodzaju tych które montowane są w Subarynach czy Lancerach, niż RWD.Trzeba czekać na powrót RWD.
Nie, żeby mnie było na nową Giulię stać. Chociaż na sedana AWD z jakimś wolnossakiem to może bym się i zakredytował![]()
Dokładnie. Ja też czekam na Q4 a nie na RWD czy FWD ... a to czy w podstawowej wersji będzie napęd tylko na przód czy na tył to już drugorzędna sprawa.
Jest jeszcze jedna wiadomość - Giulia nie będzie się nazywać Giulia.
http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...ock=automotive
Ostatnio edytowane przez Haveblue ; 26-11-2014 o 10:01
Piszą o wycofaniu z oferty aut małych (MiTo) i kompaktów (Giulietta). O ile pan w sweterku w tabelce "zlikwidował" MiTo, to następca Giulietty ma się przecież pojawić...
Wycofują z oferty aut małych (nie podali daty), a wprowadzają "juniora", chyba ktoś czytać nie umie.