Mamy w domu też Crome z silnikiem jak Ty ale duża nieoplywowa buda nie daje więcej niż 180-190...
Mamy w domu też Crome z silnikiem jak Ty ale duża nieoplywowa buda nie daje więcej niż 180-190...
Nasze drogi i tak są tak dziurawe że nie idzie wykorzystać tej mocy autawięc czy wyciąga 180km czy 250 żadna różnica. I jeszcze trzeba uważać bo jak droga pozwoli to pewnie gdzieś niebieskie smerfy :/
![]()
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Jimmy ja się nie spinamTylko to takie głupie czepianie. Jak ktoś Ci pisze, że auto pali X w trasie jadąc 90-100 to też czepiasz się detalu, że pewnie zwalnia w zabudowanym, albo jak furmanka wyjedzie z podporządkowanej?? Chyba oczywistym jest, że jak ktoś pisze, że spalanie miał takie i takie przy takiej i takiej prędkości to nie trzymał jej constans przez pełen zbiornik. To nie laboratorium tylko zwykła jazda z hamowaniem, przyspieszaniem, gaszeniem i rozgrzewaniem. Wrzucam dane z 3 lat, prowadzone skrupulatnie przy każdym tankowaniu przez circa 90 tys km a Ty się czepiasz, że pewnie nie było 190km/h przez 700km non stop... Litości...
Średnie spalanie tego silnika w tej budzie, na tych kapciach przez tyle czasu na prawie samych trasach wynosi 7l z groszem. I to jest informacja dla potencjalnych kupujących te auta, żeby nie patrzeć na te cudowne wyniki typu 5,7, 5,4 etc. Zwykła eksploatacja z podanym min i max oraz średnią.
PS. A te 190km/h które tak chyba gryzie było przeze mnie trzymane raz przez 3 lata posiadania auta z powodów wyższej konieczności i nie jest to dla mnie powód do dumy czy szpanu bo już za stary jestem i wyrosłem ze sprintów spod świateł i poganiania wszystkiego co się rusza bez potrzeby więc proszę nie traktować tego w tych kategoriach.
Ostatnio edytowane przez tom993 ; 26-11-2014 o 21:34
Trzeba umieć umiejętnie jeździć poprostu. Różnica jest nawet w tym samym aucie jak jest dwóch kierowców. Załóżmy bocian ma 7l a ty Kacper pojedzisz jego autem i będzie 7.5l
Jeżdżąc tyle samo czyli np do 140km. Inna technika jazdy robi ogromne znaczenie.
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Technika jazdy ma kolosalne znaczenie!
Jakiś czas temu robiłem moim autem krótką trasę, około 100km. W jedną stronę prowadziłem ja i komp pokazał 6,2l/100. Wracając prowadził kumpel i komputer pokazał... 7,8l/100
Czas przejazdu był podobny, o ile dobrze pamiętam różnica wynosiła około 3-4 minut.
nie wyprzedzam jak za chwile będę zjeżdżał ( chociaż często bywa to drażniące )
do świateł zawsze na biegu
z górki też jak mam dobre V
ogólnie kiedy tylko się da śmigam na biegu bez geja gazui
i chyba tyle
ale też często jednak muszę pougniatać ten prawy pedał ( gej - żeby było poprawnie ) ale tylko tyle ile muszę i potem zaraz mozliwie najwyższy bieg i spokojnie jadę
To mój 4diesel. Wiem jak się nimi jeździ
Prędzej bym obstawiał, że mam auto zepsute niż, że jeździć nie umiem![]()
Ostatnio edytowane przez kacperr ; 27-11-2014 o 09:35
to szukaj usterki :-)
o ile moje spalanie można uznać za wzorcowe
ale takie mam i nic nie poradzę
aha - dpf , egr nadal na pokładzie
pełna seria
na spalanie 7,6 to sie ostatanio musiałęm troszkę pogonić
a 8 ? nie miałem jeszcze wiec nie wiem jak trzeba
oczywiście piszę o spalaniu z baku z ok 800-900km
pewnie jak bym jechał na rekord i dziada to na trasie poza zabudowanym do -6 zejdę
no ale nie testowałem więc nie wiem