Jakbyś czasem szukał już takiego silnika to się odezwij bo mam taki do sprzedania kompletny w stanie bdb z przebiegiem 165tyś.
Jakbyś czasem szukał już takiego silnika to się odezwij bo mam taki do sprzedania kompletny w stanie bdb z przebiegiem 165tyś.
Teoretycznie da się to zrobić ale jak widać w praktyce w ogóle to nie działa. Myślę, że nikt nie robi takich rzeczy w v6 bo uwzględniając dzisiejsze ceny aut posiadające ten motor szlif i naprawa jest nieopłacalna. Auto idzie na złom albo silnik jest wymieniany, tak więc pewnie nigdy się nie dowiemy czy przy dzisiejszych możliwościach obróbki szlif wału w v6 ma jakiś sens i czy praktycznie da się wykonać taką operację trwale.
ktos szlifowal wal od 2.0tb na ac i z tego co pamietal to jezdzil jakis czas, nie wiem ile czasu ale jezdzil. o ile 3.0 idzie jeszcze dostac to wiem ze z 2.0tb ludzie mieli duzy problem.
Panewki korbowodowe wału są w dwóch klasyfikacjach i żądna z nich nie jest nad wymiarowa
Panewki główne podpory wału są w trzech klasyfikacjach żadna z nich nie jest nad wymiarowa
Wału korbowego V6 24v 12V się nie szlifuje
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995