Nie ma znaczenia. Maciek przesadzasz.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Nie ma znaczenia. Maciek przesadzasz.
Forum obserwowałem od dłuższego czasu , ponieważ samochód kupiłem 22.11 i przed zakupem dowiedziałem się wiele ciekawych informacji .
Termostat działa bardzo dobrze , informacje z komputera. Spróbuję jeszcze kupić oryginalny czujnik temperatury. Dzięki za odp .
daj spokój dawidkarim. szkoda kasy na czujnik. i jaki kupisz?? eps, fae, innych nie ma dobrych. uwierz mi masz wszystko ok. jesli temp na kabinowym jest powyzej 70 stopni to jest ok. jesli poniżej 70 to trzeba się martwić.
sprawdzone na komputerach :-)
to jest urok 156 :-)
A jeżeli oscyluje wokół tej kreski nad 90 stopni to jest domyślnie 100 stopni czy więcej ? Różne informację widziałem.
pomiędzy to jest git
jak bedzie powyzej 90 to wtedy załącza się obieg i temp spada.
Witam. U mnie pojawił się problem z temperaturą. Na wskaźniku wewnątrz temperatura nie przekracza 70 stopni. Dziś podpiąłem go pod komputer i przy temperaturze 4 stopni na zewnątrz temperatura silnika ok 76 stopni na wolnych obrotach na postoju. Rano jak jadę do pracy temp. na wskaźniku nie przekroczy 50 stopni (jadę ok 10km). Jest to normalne przy JTD czy termostat do wymiany?
Kolego zrób logi termostatu - wtedy Ci powiem, czy jest do wymiany.
Tutaj logi temperatury. Tylko nie wiem czy dobrze to zrobiłem
http://sendfile.pl/165255/temperatura.zip
Na wolnych obrotach to JTD nie zagrzejesz w krótkim czasie - pytanie czy jak było te 76C to termostat był zamknięty (zimna chłodnica) czy otwarty (chłodnica ciepła)? Wskaźnik kabinowy to kiepskie narzędzie diagnostyczne - jak jechałes do pracy to miałeś włączone ogrzewanie (ile stopni?) - bo na tych 10km silnik przy załączonym ogrzewaniu nie miał prawa się nagrzać i termostat się też nie otworzył (łatwo to sprawdzić kontrolując ciepłotę chłodnicy)
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Dziś wymieniłem termostat i już wszystko wróciło do normy. Dzięki wszystkim. Pozdrawiam