koledzy tak jak w temacie potrzebuje pare informacji i porad na temat przelotu czy jest sens ??? itp ???
pomozcie![]()
koledzy tak jak w temacie potrzebuje pare informacji i porad na temat przelotu czy jest sens ??? itp ???
pomozcie![]()
Mam przelot w Gtv z 1.9 JTDm 16v. Czy jest sens, nie wiem, to zależy co się chce uzyskać. Ja chciałem podwójny wydech, a przy okazji jego montowania zrobiłem przelot. Zmieniło się tyle, że wydech przy odpalaniu basowo "zagada". Choć nie jest to dźwięk jak w benzynie. Po zmianie stał się słyszalny w środku, ale nie jest to ani głośne ani uciążliwe, po prostu go słychać.
ja żem miał przelot
https://www.youtube.com/watch?v=gK9e...v1mS6lCWxXSC1Q
wydech kończył się na kolektorze![]()
rychuslu89 tem świst. gwizd na filmiku to padające turbo ?
Raczej nie
kolego ja ma wydech ,,uwolniony" tzn.: wycięty środkowy katalizator i skrócony końcowy tłumik sportowy do 15 cmi powiem że auto jest troszkę żywsze i fajny basowy pomruk przy odpalaniu auta jest oraz powyżej 2 tys obrotów fajny głosik , w środku jest głośniej na wyższych obrotach ale jest przyjemny ale nie za głośny
Dodano po 5 minutes:
jak dla mnie bardzo fajny głos .... moja bella bardzo podobnie wydaję dźwięk z tym że u mnie nie słychać gwizdu turbo.....
Ostatnio edytowane przez gizmo1988 ; 30-12-2014 o 21:10 Powód: Dodano
Mialem kiedys czysty przelot w GT. Wydech skladal sie z rury 2.5 cala od turbiny do konca. Jedynym elementem tlumiacym byly zakrety w wydechu :-)
Przy malym/srednim obciazeniu bylo znosnie, choc wyraznie glosniej niz seria. Za to przy pelnym bucie MEGA PIERD. Nie polecam.
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
Ja mam u siebie w Bravo 1,9 jtd CF3 przelot 2 calowy od turba aż do końca.
Wpierw miałem to zrobione na samych rurach, dźwięk był coś jak na filmiku rychuslu89. Tylko w jeździe szczególnie nocnej dośc uciążliwe na niskich obrotach.
Z racji tego że mam turbo bez zmiennej geo, to do 2 tysięcy obrotów było jedno wielkie boooooooo a przy obrotach rzędu 1200-1400 to aż takim traktorem zalatywało. ;p Potem dołożyłem ostatni wydech przelotowy z transita. Przelot ma około 50mm średnicy, normalna rurka perforowana i wygłuszenie wokół niej.
Uciszyło bardzo dużo, wydech jest po prostu słyszalny w środku, gdy dodaje więcej gazu poniżej 2k obrotów to jest basowy pomruk w aucie. Bardzo przyjemny dźwięk jest za samochodem.
Jak znajdę chwilkę to nagram.![]()