CENTRA FUTURA 72 Ah !
CENTRA FUTURA 72 Ah !
Wyszukiwarka jenoxa podpowiada 74 Ah 680 (kod: 077624ZN). Jeśli nie jeździsz długich tras to faktycznie 88 Ah może być niedoładowany, choć na dużą ilość elektroniki mógłby się przydać. Cokolwiek zdecydujesz, pamiętaj jeszcze, żeby sprawdzić czy wymiary się zgadzają.
Chciałem przedobrzyć i zapakowałem akumulator 93Ah do Cromy 1,9/jtd/150KM i w 3 roku biały dym z alternatora. Dlatego teraz w mojej belli mam 70Ah czyli środek przedziału i wszystko hula...można większy jak ktoś zamierza jeździć na samym akumulatorze![]()
Wcześniej miałem akumulator Bummar który wytrzymał mi 3 lata - a wydaje mi się, że normalnie go użytkowałem. W tym roku jeszcze przed zimą zainwestowałem w akumulator VARTA (zamówiony w motointegrator bo z doświadczenia wiem, że nie robią tam problemów gdyby coś było nie tak). Mam go już od 6 tygodni i jak na razie spisuje się na tip top. Tylko z drugiej strony nie było jeszcze żadnych większych przymrozków. Czy problemy z odpaleniem mogą dotyczyć głównie słabego akumulatora? Czy może to też zależeć od przewodów zapłonowych?
Hej.
Podepnę sie pod temat. Akumulatorów przerobiłem sporo w nauce jazdy (różnymi autkami i w wielu kategoriach). Bawiłem sie w to przez 12 lat, ale chcę sie upewnić od Szanownych Forumowiczów. Posiadałem Varty, Bosche, Exide i wszelkiego rodzaju Nonemy. Każdy wytrzymał krócej niż gwarancja. Więc wszystkie poszły do wymiany.
Obecnie żona ma AR 159 1.9 jtdm 150 (mała odległość do pracy - ok. 9km)
Myślałem o tym na allegro: 4949265882
Co powiecie?
Dzięki, pozdrawiam.
Ja tydzień temu założyłem identyczny (w sklepie firmowym Centry - 330 zł). Narazie mogę powiedzieć, że pasuje (choć opaska materiałowa jest za mała) i pali żwawiej w porównaniu do poprzedniego.
Wiadomo, że ile marek i użytkowników tyle opinii. Niby tu jest 3 lata gwarancji i assistance ale różnie z tym bywa. Poprzednia generacja nie miała najlepszych opinii ta podobno jest poprawiona.
Też dużo jeźdzę głównie po mieście na krótkich odcinkach mialem dylemt co by nie był za duży ale miał sensowny prąd rozruchowy a to idzie w parze wybrałem kompromis a jak będzie z trwałością to się okaże.
Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 04-01-2015 o 09:36
Bo w życiu liczą się szybkie kobiety i piękne samochody...
To jest fałszywy mit. Dobry elektryk wytłumaczy ci dlaczego. Nie ma czegoś takiego jak niedoładowany akumulator z tego powodu, że jest on zbyt duży. Ten mit powstał w czasach syrenki i warszawy i nijak ma się do dzisiejszych samochodów. W praktyce duży akumulator będzie mniej niedoładowany niż mały.
Miałem centre futura w poprzednim aucie. Wytrzymała ok. 5 lat. Dla mnie to jest właśnie tyle ile powinien wytrzymać akumulator.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 04-01-2015 o 10:41
Miałem zamontowaną vartę 74Ah i 580A prądu rozruchowego, przez co były problemy z odpalaniem. Zamontowałem EXIDE Premium 77Ah i 760A. Teraz chodzi jak igła![]()
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...