Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Kamyk -> bum -> Pęknięta przednia szyba

Gino
    Gość

Domyślnie

Tak sobie czytam i przypomniała mi się historia ze sprzedażą opla kiedy to po wymianie przedniej szyby spowodowanej uderzeniem kamieniem potencjalny kupiec wydziwiał, że szyba nie oryginalna i na pewno walony przód, ręce opadają.Tym bardziej, że auto 10 letnie zadbane i miało jeździć z pęknięta szybą a i wtedy byłoby źle. Lepiej kupić używkę z danego roku i klient zadowolony niż mieć nowiutką szybę na gwarancji. Zresztą i nowemu autku się zdarzy wymiana...

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał rekwir Zobacz post
    to powiem że drogo policzyli ja za 270 zrobiłem wszystko szyba i wymiana
    Bez przesady za nową szybę czołową razem ze wstawieniem 270 zł ????to jest za darmo

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Pirat drogowy Avatar wojsaw
    Mieszka w
    Kołbaskowo/Szczecin
    Auto
    AR 166 3.0 V6

Angry

Ja wczoraj wymieniłem szybę przednią też kamień ,szyba - 450 ,robocizna -120, przeklejenie naklejek - 20. Kupuję ubezpieczenie na szyby kosztuje 50 zł na rok .

biedziak
    Gość

Domyślnie

witam. podpinam sie pod temat, bo wlasnie takie cos mi sie przytrafilo. najpierw dostalem kamienien po halogenie, minely cztery dni i dostala szyba. pekniecie bylo niewielkie, wiec ugadalem sie w Autoglass Jann na naprawe za dwa dni. niestety przez te kur... dziury na wszystkich drogach śląska, juz nastepnego dnia urosło do okolo 15 cm. czyli zamiast 122 zeta za naprawe bede w plecy duzo wiecej. ASO 780, Autoglass 464 szyba + wymiana- razem 615 zeta. znalazlem duzo taniej na allegro. tyle ze na oczy jej nie widzialem, zdany jestem tylko na zdjecia. gosciu nie wie czy to szyba przed Fl czy po. sam nie wiem czy to ma jakies znaczenie. moze szyby w tych dwoch wersjach byly identyczne. oznaczenia na mojej szybie i tej z aukcji sa identyczne. roznia sie tylko ostatnia linijka opisu. na mojej jest 0... a na tej z aukcji 1...... jak myslicie czy to jest np oznaczenie daty produkcji??
    ehhh a mialem za niedlugo wahacze wymieniac i chlodnice... pozdrawiam.

cin_ek
    Gość

Domyślnie

ta z Allegro jest z 2001. moja dostała ponad miesiąc temu ale na szczęści nie rośnie dziurka i jak pogoda dopisze to przez weekend zrobię ją w końcu

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Talking

witam!!!

Cytat Napisał biedziak Zobacz post
    gosciu nie wie czy to szyba przed Fl czy po. sam nie wiem czy to ma jakies znaczenie. moze szyby w tych dwoch wersjach byly identyczne.
    nie ma różnicy w kształcie szyby przed i po lifcie.jeśli ta szyba z aukcji jest napewno z alfy 156 to będzie pasować.

Cytat Napisał biedziak Zobacz post
    oznaczenia na mojej szybie i tej z aukcji sa identyczne. roznia sie tylko ostatnia linijka opisu. na mojej jest 0... a na tej z aukcji 1...... jak myslicie czy to jest np oznaczenie daty produkcji??
    te cyferki na dole oznaczenia to jest data produkcji szyby

moja druga ulubienica...

biedziak
    Gość

Domyślnie

dzieki za wszystkie odpowiedzi. no wiec udalo misie kupic za 299 zeta nowa szybe. teraz czekam na przesylke, mam nadzieje ze nic sie z nia zlego nie stanie, bo trasa przez cala polske. swoja droga stan drog po zimie wola o pomste do nieba. na slasku nie ma naprawde ani jednej drogi na ktorej nie wystepuja dziury i nie sa to pojedyncze przypadki. nigdy nie bylo tak zle. remontow nie ma. tylko czekam az naprawde cos uszkodze a wtedy policja i z przyjemnoscia bede domagal sie odszkodowania od zarzadcy drog. dziennie robie jakies 300 kilometrow i to meka nie jazda. jak bedzie w koncu dym o te drogi to pisze sie na manifestacje.
    pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar slider2002
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9JTD 110KM

Domyślnie

u mnie za pilklingtona wraz z wymiana wolaja 350zl. mialem odprysk ale jeden magik mi go naprawil a raczej zabezpieczyl przed rozchodzeniem bo widoczny niestety poostal. do kolegi co juz miesiac jezdzi z odpryskiem to raczej nie ma szans zeby ci go naprawili i zeby bylo mniej widac. co najwyzej mogaci go zabezpieczyc. nalepiej takie rzeczy naprawiac natychnmiast po powstaniu wtedy jest szansa ze nie beda widoczne

webmaster007
    Gość

Domyślnie

szyba czołowa pilklingtona zielona z pasem 220zł + 100zł wymiana+20zł klej