Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 109

Temat: Alfa Romeo 159 1.9 150 KM czy Honda accord VII 2.0 155 KM co polecacie?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Sprawdzalem przód pod wygłuszeniem czysto. No tak teraz bedziemy sie licytować czy lepiej miec rdze w podłodze czy w nadkolach i progach Mazdy.A czy za 15 tys. wiele "fajnych" fur bedzie to bym był ostrożny.Na pewno nie bedzie to passtuch w TDIku , golfik czy honda city.Na pewno jeżeli ktoś pyta jakim jezdzisz autem to lepiej brzmi Alfą Romeo niż Passatem(bez urazy).Ja alfe kupiłem bo zawsze mi sie podobała i po prostu musiałem ją mieć do tego nie przerażają mnie drobne usyterki bo sam umiem dużo naprawić i sprawia mi to przyjemnośc.Ale jak ktoś trafi na padalca to fakt można sie do marki zrazić.Do tego jak ktoś ma pecha i bedzie miał zdarzenie losowe ze swoim samochodem nawet za 30tys. ze swojej winy to strata bedzie jeszcze wieksza .Takie życie ,raz wybierzesz dobrze raz zle.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Nie no wiadomo każdy woli co innego ale żeby się przejmować tym że ktoś mnie ocenia przez pryzmat posiadanego samochodu, musiałbym być niespełna rozumu. Ale jeśli już taki argument przytaczasz to wierz mi Honda brzmi lepiej zarówno niż passat jak i alfa romeo. Co oczywiście nic nie znaczy. Generalnie bardzo lubię włoskie samochody, alfę romeo też lubię niestety uważam że alfa po 2004 roku nie zrobiła samochodu dla mnie, a wymagania mam niezbyt wysokie. Wystarczy żeby nie gnił ponad przeciętną i miał porządny silnik benzynowy bo po posiadaniu dwóch gruźlików stwierdzam że lepiej jeździć autobusem niż dieslem.

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

po 2004 brera fajna 159 tez gt tez )julka tez,166),lepiej brzmi alfa romeo niz hondaa jakbys powiedział lexus lub infiniti to lepiej brzmi niz alfa romeo))

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Brera i 159 nie ma benzynowego silnika na pośrednim wtrysku czytaj takiego który bez większych problemów będzie robił setki tysięcy km. GT to jednak już stara konstrukcja, podwozie od 156 i inna skorupka. Może dla Ciebie alfa romeo brzmi lepiej niż honda, dla 95% ludzi wszystko brzmi lepiej niż alfa romeo To jest akurat nie ważne bo są to subiektywne odczucia. Konkrety są takie Brera nie ma silnika, 159 ma 1.8MPI który jest konstrukcji oplowskiej i w sumie fajerwerków nie ma, lepiej poszukać innej marki samochodu.

Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto

Domyślnie

mysle ze szukasz dziury w całym)156 miałem i nic niemam do 156,gt inna skorupa ale fajna troche niepraktyczna ale fajnamam jeszcze rav4 z 94roku stare a fajne,teraz niema nowszych samochodów bezproblemowych,teraz na suva hondy jest akcja serwisowa na wadliwą dwumase)o tyle w temaciei jakosc hondy)

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Wiesz ja nie mówiłem że honda jest bezawaryjna i jakościowo super ekstra. Mówiłem że ma fajne silniki benzynowe bo czego by nie powiedzieć silnik jest sercem samochodu. Gdyby była 159 z silnikiem 2.0 hondy oraz ich skrzynią to byłby ogień. Niestety tak nie ma.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Honda jeszcze długo musi popracować nad dieslami...
    Mnie to auto nie odpowiada. Szukam nowego dla siebie i nie mogę się przekonać do innej marki. Serce ciągnie do AR i chyba też tak zostanie, gdyż przez tyle lat ujeżdżania AR nigdy na drodze mi nie stanęła, zawsze bez większych problemów, także ciężko mi się przemóc do innego bolidu. Gdyby zdrowe, nie zamordowane 159 były tańsze to bym się nawet nie zastanawiał A tak musze zbierać jeszcze troche $$$$.

Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto

Domyślnie

i kolega majster zadowolony z alfy jest,nieraz zastanawiam sie czemu tacy alfisci jak abazeus po 2 alfach tak krytykuję alfy)sprawia mu przyjemnosc i krytyka na tym forum-niema alfy ale bez forum zyc nie potrafi))

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Wiesz ja nie mówiłem że honda jest bezawaryjna i jakościowo super ekstra. Mówiłem że ma fajne silniki benzynowe bo czego by nie powiedzieć silnik jest sercem samochodu. Gdyby była 159 z silnikiem 2.0 hondy oraz ich skrzynią to byłby ogień. Niestety tak nie ma.
    silnik sercem a na co mi brzydki samoch z ładnym silnikiem),alfa jest zarazem ładna i fajnym sercem)

Auto
    signiore Giuseppe Busso

Domyślnie

Wiesz...niektórzy są tylko posiadaczami Alfy, inni zaś prawdziwymi Alfistami.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał carramba Zobacz post
    Wiesz...niektórzy są tylko posiadaczami Alfy, inni zaś prawdziwymi Alfistami.
    A jak to rozpoznac?