Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Wymieniłem olej i zaczęło stukać

Tiga
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lesio146 Zobacz post
    dzis w radi slyszalem ze nakryto szajke rozlewajaca olej do baniek znanej marki...wprowadzili tysiace litrow na rynek.oczywiscie nie twierdze ze padlo na Ciebie.ale mimo wszystko osobiscie nie kupuje Mobili,Castroli itp.wlasnie z tego wzgledu...sam stosuje tylko Agipa.wiem ze Motul tez jest b.dobry.tych olei nikt nie podrabia.
    Jasna sprawa. Dzięki namowie Leszka też stosuje Agip SINT 2000. Rewelacja. Włoski olej , włoski samochód i wszystko o.k. Kiedyś stosowałem Shella. Nie był zły,ale po wymianie na Agipa silnik pracuje "aksamitniej" ,a ja spię spokojnie,że nie jeżdże na oleju rozlewanym w szopce. Swego czasau Alfa Romeo dedykowała olej Agip , dopiero po przejęciu przez FIATa, wprowadzona została Selenia. Z oczywistych powodów.

Pozdr. Tiga

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Może to jednak filtr oleju jest przyczyną? Być może, któryś z jego zaworów nie działa, jak należy? Miał ktoś z Was problemy z filtrami f-my CLEAN FILTERS? Jakich filtrów używacie?
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

ja mam filtrona... jeden zalozony jeszcze w komisie, drugi przeze mnie i zero problemow

co do oleju...
    silnik zalany olejem gm, na dolewke mialem mobila i potem mialem... przekrecona panewke:/ nie twierdze ze to wina oleju, moze to byl zbieg okolicznosci...

teraz leje motula dlatego ze wiekszosc forumowiczow poleca i nie mam zadnych problemow z silnikiem

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar tarsar
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    9-3 Aero V6 turbo ; 900S Talladega

Domyślnie

Wg mnie Mobil jest cieniem samego siebie, zawsze jak cos jest nie tak,to przeważnie jest to akurat Mobil. Tiga ma rację, Agip jest bardzo ok, a ja polecam sprawdzony i niezawodny (w wielu motorach do japońskich przez szedzkie po włoskie, turbo i nieturbo 8v i 16v z popychaczmi i też bez) - Valvolnie Max life. Olej rozlewany tylko w Holandii, super oliwa.

Uwaga,choć raz sie spotkalem z nim ale z BECZKI, niestety pierwsze oględziny potwierdziły,że to na pewno nie był Max life... Także uważac.
    Mam go teraz w alfce, wszystko lux, wcześniej był tylko Texaco Havoline i też było lux. Oczywiście mówię tylko o 10W40.

pozdr.
    dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał gonzo Zobacz post
    a robiles jakas dalsza trase po wymianie?
    ja mialem podobnie, po przejechaniu 50km przestalo
    Wygląda na to, że miałeś rację Kolego. Pojeździłem trochę - jak na razie silnik się uspokoił i nie wydaje już podejrzanych odgłosów podczas odpalania po dłuższym postoju.
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.